Χανιά | Το νέο trend της πόλης λέγεται Mashup Restaurant

Φάγαμε (και εμείς) στο νέο γαστρονομικό spot της πόλης, το εστιατόριο Mashup ακριβώς στο κέντρο του πεζόδρομου της Νταλιάνη.

Μετά την απαραίτητη κράτηση, τα like στα social media και το word of mouth που ακολούθησε την έναρξη του Mashup, περάσαμε το κατώφλι του και ήμασταν έτοιμοι να απολαύσουμε τις δημιουργίες του σεφ Ηλία Μπαρδάκα και της ομάδας του που “τρέχουν” την κουζίνα.

Η διακόσμηση μας κέρδισε με την πρώτη ματιά. Ξύλο, πέτρα και ακατέργαστο μέταλλο σε μια αρμονική σχέση με τα πιάτα πορσελάνης και τα κρυστάλλινα ποτήρια. Ο δε συνδυασμός των από μασίφ ξύλο τραπεζιών με τις μεταλλικές lounge καρέκλες σου έδινε αμέσως την εντύπωση ότι θα απολαύσεις το φαγητό σου με άνεση και πολυτέλεια.

Ο χώρος παρότι μικρός, είναι φωτεινός και άνετος. Λεπτομέρειες που δεν τις βλέπεις με την πρώτη ματιά και σε εκπλήσσουν θετικά, είναι ο διακριτικός κρυφός φωτισμός σε όλο τον χώρο και ο δερμάτινος καναπές που βρίσκεται στο τελείωμα του πέτρινου τοίχου στα δεξιά του μαγαζιού και φιλοξενεί ως 6 άτομα.

Από το μενού ειλικρινά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι δικές μας επιλογές ξεκίνησαν με μια Σαλάτα με κινόα, σπανάκι baby, cranberries, σταφίδες, αβοκάντο και σως εσπεριδοειδών και για ορεκτικά Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με baby ρόκα και γραβιέρα Κρήτης και Πουτίγκα σολωμού με αβοκάντο, ανθότυρο και σως guacamole. Σε όλα ήταν εμφανής η ποιότητα και η φρεσκάδα των υλικών καθώς και η δουλειά των σεφ για την απόδοση της άριστης γευστικής εμπειρίας.

Τραγανή παντσέτα με φινόκιο, κρασί, δενδρολίβανο και καραμελωμένες πατάτες baby

Με όλην την ιεροτελεστία ενός καθαρού εστιατορίου, φτάσαμε σταδιακά στις επιλογές των κυρίως πιάτων μας που ήταν Φρέσκιες δίχρωμες παπαρδέλες με σαφράν και μελάνι σουπιάς, Τραγανή παντσέτα με φινόκιο, κρασί, δενδρολίβανο και καραμελωμένες πατάτες baby, Κουνέλι με δαμάσκηνα, κρασί marsala (Σικελίας), αστεροειδή γλυκάνισο και πατάτες dauphinoise, Ribeye Tagliata με μανιτάρια και sticks γλυκοπατάτας και Φιλέτο μυλοκόπι παναρισμένο σε φυστίκια και πικάντικη σως.

Φιλέτο μυλοκόπι παναρισμένο σε φυστίκια και πικάντικη σως.

Πέντε διαφορετικά πιάτα, όμως όλα απίστευτα γευστικά και με άψογη “εικόνα” στο πιάτο.

Εν αντιθέσει με το τι μπορεί να σας βάλει στο μυαλό η παραπάνω περιγραφή των πιάτων, οι τιμές είναι σε πολύ λογικά επίπεδα, τόσο που υπάρχουν πολλές επιλογές σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα – με τιμές κάτω των 9 €. 

Κουνέλι με δαμάσκηνα, κρασί marsala (Σικελίας), αστεροειδή γλυκάνισο και πατάτες dauphinoise
Ribeye Tagliata με μανιτάρια και sticks γλυκοπατάτας

Αυτό που επίσης μας έκανε εντύπωση ήταν οι πολλές (για μενού εστιατορίου) επιλογές τόσο σε σαλάτες και ορεκτικά όσο και σε κυρίως πιάτα- κρέας & ψάρι – καθώς επίσης και σε γλυκά – τέσσερα τον αριθμό, με την  Μηλόπιτα με κρέμα κανέλας και crumbles που σερβίρουν σε κολονάτο ποτήρι να ξεχωρίζει.

Οι άνθρωποι του Mashup, από την υποδοχή και το σέρβις ως την κουζίνα ήταν χαμογελαστοί και ευγενείς με όλο τον κόσμο που υπήρχε στο εστιατόριο, καλύπτοντας άμεσα κάθε απαίτηση.

Πολύ αξιόλογη, με αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές και η λίστα κρασιών του εστιατορίου ενώ μια λίστα με dinner cocktails που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στο Mashup θα προστεθεί άμεσα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ρωτήσαμε βεβαίως και εμείς τι σημαίνει το Mashup (και αν βγαίνει από την μάσα), αλλά όπως μας εξήγησαν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου σημαίνει «Η ένωση ανόμοιων αρχικά υλικών για την δημιουργία ενός εξαιρετικού τελικού αποτελέσματος στην μουσική, τις τέχνες και την γαστρονομία»

Mashup Restaurant, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 36Α, Χανιά

Για να κάνετε κράτηση  καλέστε στο 28210 23297 ή στο 6979247177.

Mashup Restaurant στο Facebookhttp://www.facebook.com/mashupchania/

Mashup Restaurant στο Instagram: https://www.instagram.com/mashupchania/

 

Written By
More from GOHANIAMAG

Video | Σε φεστιβάλ η ταινία μικρού μήκους με τον Κρητικό βοσκό

Μέσα στη μεγαλειώδη απλότητα της φύσης, ακολούθησε η κάμερα τον νεαρό βοσκό...
Read More

Leave a Reply