Πως να πετύχεις την τέλεια γράμμωση στα πόδια

group of women cycling in gym

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται καλλίγραμμα και καλογυμνασμένα πόδια, σμιλευμένους μηρούς και σφιχτές γάμπες; Ακολούθησε το παρακάτω πρόγραμμα γυμναστικής και δες διαφορά σε ένα μόλις μήνα.

  1. Κάνε βαθιά καθίσματα, τα λεγόμενα squat: Είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για να δυναμώσεις και να γραμώσεις τα πόδια σου.Λύγισε τα πόδια αφήνοντας το πίσω μέρος του σώματος να κινηθεί προς τα πίσω σαν να εετοιμάζεσαι να κάτσεις προσέχοντας να μην κάνουν υπερέκταση τα γόνατά σου. Φέρε τα χέρια τεντωμένα μπροστά, μείνε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 15-20 επαναλήψεις και επανέλαβε για άλλες 4 φορές.
  2. Κάνε προβολές: Στάσου όρθιος με τα πόδια κλειστά και τα χέρια στη μέση. Κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά έτσι ώστε το πόδι που προβάλεις να σχηματίσει ορθή γωνία χωρίς το γόνατο να ξεπερνά τις μύτες των ποδιών. Κάνε 15-20 επαναλήψεις στο κάθε πόδι και επανέλαβε 4 φορές.
  3. Κάθισε σε μια καρέκλα με τα πόδια να ακουμπούν το έδαφος και τοποθέτησε μια μικρη μπάλα ανάμεσα στα γόνατά σου. Άσκησε πίεση για 1′-2′ λεπτά για 10 φορές και τόνωσε τους προσαγωγούς σου.
  4. Περπάτησε στις μύτες των ποδιών σου για 25 μέτρα και γύμνασε τις γάμπες σου. Επανέλαβε 5 φορές.

Επίσης τα αθλήματα που σε σηκώνουν στον αέρα όπως το τρέξιμο, τραμπολίνο και beach volley θα γυμνάσουν πολύ αποτελεσματικά τα πόδια σου και ταυτόχρονα θα σε διασκεδάσουν.

Και να θυμάσαι! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να προσπαθήσεις για αυτό!

 

ioanna_skaΣυμβουλεύει η Personal Trainer

Ιωάννα Σκανδαλάκη

Written By
More from GOHANIAMAG

Χανιά: Μια ζωή δεν φτάνει για να τα χαρείς!

Λένε ότι είναι η ομορφότερη πόλη της Κρήτης και μία από τις...
Read More

Leave a Reply