Εύα Κανελάκη | Με συγκινεί η ομορφιά έτσι όπως η δική μου καρδιά την αντιλαμβάνεται

Η Εύα Κανελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Στα 19 τη έφυγε και ταξίδεψε  5 χρόνια εργαζόμενη ως αεροσυνοδός. Το 2008 προσγειώθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει για  3 χρόνια fashion design δουλεύοντας παράλληλα σε ένα book store – art cafe. Έκτοτε σχεδιάζει ρούχα κατά παραγγελία. Έχει αναλάβει την ενδυματολογική επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων και από φέτος ξεκινάει  την δική της συλλογή νυφικών.

 

Ήταν από μικρή το όνειρο σου να γίνεις σχεδιάστρια ρούχων;

Ως παιδί είχα μια αδυναμία στο ψαλίδι και το χρώμα .Θυμάμαι τη στιγμή που πέταξα όλα τα μαζικής παραγωγής ρούχα της Barbie μου και αποφάσισα να την ντύνω μόνο με  Haute Couture κομμάτια ,φτιαγμένα από φίνα υλικά όπως χαρτοπετσέτες και κουρτίνες. Επίσης εκτιμούσα ιδιαίτερα τα ”συνολάκιαπου έφτιαχνε η μαμά μου, με τα χεράκια της, για εμένα και την αδερφή μου.

Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της μόδας;

Την πρώτη μου δουλειά με σκίτσα ,πατρόν και υφάσματα την έκανα πριν ακόμα τελειώσω την σχολή ,αναλαμβάνοντας τα κοστούμια για μια θεατρική παράσταση. Γενικότερα το θεατρικό κοστούμι είναι κάτι που με αφορά ιδιαίτερα και τυχαίνει αυτή την περίοδο να δουλεύω για το ”IMPERATOR CALIGULA”, ένα έργο που θα ανέβει στις αρχές του Μάη.

Τι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για εσένα;

Με συγκινεί η ομορφιά (έτσι όπως η δική μου καρδιά την αντιλαμβάνεται). Υποσυνείδητα φαντάζομαι καταγράφονται στο μυαλό μου εικόνες οι οποίες στη συνέχεια αποτυπώνονται με τον δικό τους τρόπο στο χαρτί .Τέτοια εικόνα μπορεί να είναι μια σκηνή καθημερινότητας στο κέντρο της Αθήνας, ένας πίνακας ζωγραφικής ή και τα ίδια τα υφάσματα τυλιγμένα στα τόπια τους!

Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής ή σχεδιάστρια που αποτελεί το απόλυτο πρότυπο σου;

Όχι, ωστόσο ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το μυαλό ,την καρδιά και τα χέρια του για να φτιάξει το οτιδήποτε, μπορεί να γίνει.

Η ελληνική μόδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρόοδο και έχει καταφέρει να εξάγει και ταλέντα. Εσύ ποιων σχεδιαστών αναγνωρίζεις τη δουλειά τους και εκτιμάς δεόντως;

Αυτό είναι αλήθεια! Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι σχεδιαστές με διεθνή καριέρα και εξαιρετική πορεία ,μια από αυτούς είναι σίγουρα η Μαίρη Κατράντζου ,τα ρούχα της οποίας κυκλοφορούν σε πάνω από τριάντα χώρες .Εδώ στην Ελλάδα ξεχωρίζω τους  MI-RO ,όμως υπάρχουν  πολλοί φρέσκοι- νέοι σχεδιαστές με άποψη και ιδιαίτερο ύφος που μου αρέσουν.

Υπάρχει κάτι που σκέφτεσαι πριν σχεδιάσεις; Π.χ. την απήχηση ενός ρούχου, το να ακολουθεί κάποιους κανόνες;

Συνήθως αυτά που έχω να σκεφτώ είναι μετά το σχεδιασμό και όχι πριν . Ζητήματα σαν αυτά που αναφέρεις τίθενται όταν έχω κάποια παραγγελία. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζονται διάφορες παραμέτρους όπως ο σωματότυπος ή η χρήση που θα έχει το ρούχο.

Τα ρούχα σου πιστεύεις ότι απευθύνονται σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας;

Η φύση της γυναίκας είναι μεγαλειώδης από μόνη της. Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τα ρούχα μου πάνω σε γυναίκες που δεν φοβούνται την θηλυκότητα τους αλλά την σέβονται. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα.

Ποια θα είναι τα βήματα σου από εδώ και πέρα; Κάτι άκουσα για νυφικά, ισχύει;

Αυτό τον καιρό έχω αφοσιωθεί σε μια καινούρια δουλειά ,μια νέα συνεργασία με τρία ακόμα πρόσωπα που αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα. Πρόκειται για το Il Pavone ,ένα ζεστό  Wedding Room που θα φιλοξενήσει μοναδικά νυφικά ξένων σχεδιαστών αλλά και δικά μου.

Πού μπορεί να βρει τα ρούχα σου όποια ενδιαφέρεται;  Ή και τα νυφικά σου;

Το Wedding Room βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευή, Κοζάνης 15 και θα είναι έτοιμο για  να υποδεχτεί τις μέλλουσες νύφες στο τέλος της άνοιξης .Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει στο ατελιέ 213 0409815 ή και στο προσωπικό μου mail evakan@hotmail.com

Τώρα που ήρθε η Άνοιξη τι δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα κάθε γυναίκας;

H Άνοιξη θέλει τα λευκά της, θέλει τις λιτές και άνετες γραμμές της που μας επιτρέπουν να την απολαύσουμε.

Οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες; 

Φυσικά! Ιδιαίτερα η γενιά η δική μου θεωρώ ότι έχει εξελιχθεί αρκετά ,ίσως και λόγο καιρών -αναγκαστικά δηλαδή-.Έχει αποβάλλει από πάνω της την μανία της επίδειξης ,την αγωνία και την ανάγκη να δείξει κάτι που δεν είναι. Υπάρχει επίσης ένα παραπάνω ενδιαφέρον για το χειροποίητο και το μοναδικό, αυτό είναι κάτι που σίγουρα προσθέτει στην εμφάνιση της.

Τι είναι η κομψότητα;

Η απλότητα.

Είναι εύκολο κατά τη γνώμη σου να ντυθείς ωραία αλλά και οικονομικά;

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να πετύχουμε κάτι τέτοιο , χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας με τις ατέλειες του. Τώρα αν αυτό είναι εύκολο ή δύσκολο ..δεν ξέρω!

Written By
More from Go Hania

Δημήτρης Φραγκάκης. Τουρισμός! Μας αφορά όλους..

Δημήτρης Φραγκάκης Ο πρωθυπουργός του εμπιστεύτηκε την ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,...
Read More

Leave a Reply