Μια Δούκισσα ανάμεσά μας

Είναι η κόρη του τραγουδιστή Νίκου Νομικού, η περσινή σταρ Ελλάς και η νέα συμπαρουσιάστρια του Νίκου Παπαδάκη στο Life Style του Alter. Είναι επίσης πανέμορφη, χαμογελαστή και εξαιρετικά ευγενής. Τόσο ευγενής όσο σπάνια είναι οι άνθρωποι του χώρου στον οποίο κινείται. Εϊναι η Δούκισσα Νομικού…

 

Τη γνωρίσαμε στα περσινά καλλιστεία του Αντέννα όπου ενθουσίασε τους πάντες με την ωριμότητα αλλά και την ευγένειά της. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που διέκρινα και στη δική μας συνομιλία η οποία κανονίστηκε μετά από αρκετές αναβολές, μιας και δεν βρίσκαμε μέρα και ώρα που να βολεύει και τις δυο μας. Η συνάντηση τελικά έγινε ένα πρωινό, μια μέρα μετά τα εβδομαδιαία γυρίσματα της εκπομπής Life Style, που προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ από το Alter.

 

 

Πώς είναι ο φετινός χειμώνας για σένα;

Είναι ένας πάρα πολύ δημιουργικός χειμώνας και χαίρομαι πάρα πολύ για την τροπή των πραγμάτων!

Ασχολείσαι συγχρόνως και με το modeling;

Δεν μπορώ να πω ότι ασχολούμαι τόσο συστηματικά όσο πριν, κάνω βέβαια κάποιες δουλειές αλλά λίγο πιο επιλεκτικά αν θέλεις.

Έχεις αποφασίσει από δω και στο εξής να ασχολείσαι όλο και λιγότερο με το modeling και περισσότερο, ίσως, με την τηλεόραση;

Ο χώρος της μόδας είναι αυτός που με ανέδειξε και φυσικά δεν μπορώ να τον περιφρονήσω. Απλά τώρα είμαι αφοσιωμένη στο νέο μου ξεκίνημα, οπότε περιορίζω τις δουλειές γύρω από τη μόδα δίνοντας λίγο περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση.

Η πρόταση του Alter ήρθε ξαφνικά ή είχες προτάσεις και από άλλα κανάλια;

Αρχικά με πήραν τηλέφωνο από το Alter, μου ζήτησαν ένα ραντεβού και συναντηθήκαμε.

Έκανες δοκιμαστικό;

Ναι, έκανα ένα γενικό δοκιμαστικό, δεν μου είχαν πει όμως τότε κάτι συγκεκριμένο. Αργότερα μου πρότειναν το Life Style που με πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκα, αν και είχα προτάσεις και από άλλα κανάλια.

Για τέτοιου είδους εκπομπή ή κάτι εντελώς διαφορετικό;

Ήταν προτάσεις που αφορούσαν διάφορα πράγματα, διαφορετικές εκπομπές, αλλά το Life Style ήταν αυτό που με κέρδισε και μάλλον το κέρδισα κι εγώ. Θεωρώ ότι μέσα από αυτό μπρώ να εξελιχθώ και να μάθω αλλά πάνω απ’ όλα έχω γνωρίσει μια παρέα ανθρώπων με την οποία περνάω πραγματικά πολύ ωραία.

Έχει πολλή δουλειά η προετοιμασία της εκπομπής;

Οι ώρες των γυρισμάτων δεν είναι πολλές. Σίγουρα όμως έχει δουλειά, χρειάζεται πολλή προετοιμασία κι αυτό όχι μόνο από μένα αλλά και από όλη τη δημοσιογραφική ομάδα, όλο το επιτελείο, τον Νίκο τον Παπαδάκη… Πρόκειται για μια καθαρά ομαδική δουλειά για την οποία δουλεύουμε όλοι μαζί.

Στην εκπομπή έχεις ξεκινήσει να κάνεις κάποιες συνεντεύξεις; 

Σιγά – σιγά, ναι, κάνω. Γενικά προσπαθώ να κάνω τα πράγματα όταν έχει έρθει η ώρα τους και όταν είμαι έτοιμη, παρόλα αυτά έχω πάρει κάποιες συνεντεύξεις από σχεδιαστές στο Fashion Week της Νέας Υόρκης, από τον Νίκο Βέρτη και φυσικά ετοιμάζουμε και άλλα πολλά θέματα, πολλές εκπλήξεις

DOUKISSA NOMIKO2U copyΤι είναι πιο εύκολο, να ρωτάς ή να σε ρωτάνε;

Να σου πω την αλήθεια, τώρα αρχίζω να το σκέφτομαι αυτό. Τώρα που το να ρωτάω είναι κάτι καινούργιο, θα έλεγα ότι αυτό είναι και το πιο δύσκολο για μένα. Πολλές φορές με ρωτάνε διάφορα σε συνεντεύξεις που πιθανόν και να με κάνουν να νοιώθω άβολα γι αυτό και προσπαθώ να ρωτάω αυτόν που έχω εγώ απέναντί μου με πολλή διακριτικότητα και πάνω απ’ όλα φροντίζω να μη τον φέρω σε δύσκολη θέση.

Ποια ήταν τα πρώτα σχόλια των δικών σου ανθρώπων μόλις είδαν την εκπομπή;

Πολύ θετικά, παρότι δεν ξέρω αν ήταν επειδή είναι δικοί μου άνθρωποι! (γελάει). Πλάκα κάνω, ο πατέρας μου περισσότερο απ’ όλους είναι ο πιο αυστηρός. Όταν του αρέσει κάτι φυσικά και λέει καλά λόγια, μου λέει πάντως ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ότι βλέπει μια πρόοδο και μια εξέλιξη κάτι που, όπως καταλαβαίνεις, όταν το ακούω μου τονώνει το ηθικό.

Είναι πολύ σημαντικό ο πατέρας σου να είναι ένα άτομο που γνωρίζει και δίνει σωστές συμβουλές…

Ναι, είναι πολύ σημαντικό. Ξέρω ότι είναι και απόλυτα αντικειμενικός. Θα σου έλεγα μάλιστα ότι είναι πολύ πιο αυστηρός μαζί μου. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις του έχουν να κάνουν με κάθε λέπτομέρεια που μπορείς να φανταστείς, από την κίνηση του χεριού μου, μέχρι αυτό που θα πω, τα πάντα! Αυτά τα εντοπίζω κι έτσι τα διορθώνω. Εξάλλου, αυτός είναι ο σκοπός, να βρίσκουμε τα λάθη και κάποιες άτυχες ίσως στιγμές και να βελτιωνόμαστε. Δεν κερδίζουμε τίποτα αν απλώς επικροτούμε αυτό που έχουμε γιατί απλούστατα δεν έχουμε το τέλειο, δεν είναι δυνατόν να το έχουμε μέσα από δύο μήνες δουλειάς.

Είσαι προετοιμασμένη για πιθανή σκληρή κριτική που μπορεί να δεχτείς από άλλα μέσα ή από άλλες εκπομπές;

Για να είμαι ειλικρινής, ναι, το έχω βάλει καλά μέσα στο μυαλό μου το ότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να αρέσουμε σε όλους και θα δεχθώ την αντικειμενική και καλοπροαίρετη κριτική που θα με βοηθήσει να βελτιωθώ.

Η τηλεόραση, έτσι όπως τη γνωρίζεις «από μέσα», είναι έτσι όπως τη φανταζόσουν;

Η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω γνωρίσει ακόμα καλά αλλά είναι σίγουρα ένας δύσκολος χώρος και πολύ απαιτητικός στον οποίο όμως, πραγματικά πιστεύω ότι αν κάνεις καλή δουλειά, προσπαθείς και είσαι γενικά δουλευταράς, τότε ανταμείβεσαι. Συγχρόνως όμως είναι και ένας πολύ ωραίος χώρος με τόσα άτομα μέσα και άλλα τόσα απ’ έξω που… θέλουν να μπουν μέσα!

Ο χώρος του modeling είναι εξίσου δύσκολος;

Σαφώς και είναι! Από την άλλη όμως, πες μου ποιος δεν είναι; Ποια δουλειά δεν είναι δύσκολη όταν μέσα από αυτήν κερδίζεις τα χρήματα που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις;

Η δική σας η δουλειά θα μπορούσε πάντως να πει κανείς ότι είναι, τουλάχιστον, πιο διασκεδαστική από τις υπόλοιπες…

Μέχρι στιγμής περνάω πάρα πολύ ωραία και βρίσκω πολύ διασκεδαστική όλη τη διαδικασία. Μου αρέσει η προετοιμασία της εκπομπής αλλά και η ώρα του γυρίσματος, γενικά περνάμε πολύ καλά γιατί είμαστε ωραία ομάδα. Πρέπει να σου πω πάντως ότι γνωρίζω και μερικές περιπτώσεις που δεν είναι καθόλου εύκολο ή ευχάριστο το κλίμα! Έχει να κάνει και με τις συνεργασίες. Ακούω καμιά φορά και από φίλους μου εκτός χώρου που δουλεύουν σε τράπεζες ή σε διάφορες επιχειρήσεις να λένε πόσο ανταγωνιστικά είναι τα πράγματα και εκεί ή πόσο ηλεκτρισμένο μπορεί να είναι το κλίμα πολλές φορές. Έχει επίσης να κάνει και με το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις, με πόσο μεγάλη ευχαρίστηση το κάνεις. Αν συμβαίνουν αυτά, τότε θα το κάνεις καλά και το πιθανότερο είναι να περνάς και πολύ ωραία!

doukissa 1 copyΉσουν από τα κορίτσια που παρακολουθούσαν τα καλλιστεία; Έβλεπες τον εαυτό σου κάποια στιγμή σε αντίστοιχη θέση;

Παρακολουθούσα τα καλλιστεία τις προηγούμενες χρονιές, δεν μπορώ όμως να πω ότι έβαζα τον εαυτό μου εκεί. Αυτό μάλλον το έβλεπαν περισσότερο οι φίλες μου που μου έλεγαν συνέχεια να πάω. Ε, κάποια στιγμή μπήκε και στο δικό μου το μυαλό!

Θεωρείς ότι τα καλλιστεία είναι ο μοναδικός δρόμος για να ξεχωρίσει ένα νέο κορίτσι στο χώρο;

Όχι, δεν είναι ο μοναδικός. Έχουμε δει άλλωστε αρκετές κοπέλες που έχουν περάσει από τα καλλιστεία και μάλιστα έχουν πάρει και διάκριση, αλλά δεν έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι περισσότερο, ίσως γιατί και οι ίδιες δεν το έχουν κυνηγήσει αρκετά. Πιστεύω πάντως ότι, με όποιον τρόπο κι αν έχεις ξεκινήσει, αν κυνηγάς το όνειρό σου και δουλεύεις πολύ για αυτό, κάποια στιγμή θα το καταφέρεις. Η εύκολη λύση δεν είναι αυτή που έχει διάρκεια και το γεγονός ότι πήρα κάποια διάκριση στα καλλιστεία του Αντέννα δεν σημαίνει ότι αν δεν δουλέψω θα μου έρθουν όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Θέλει πάρα πολλή δουλειά και αφοσίωση.

Το διάστημα που ασχολείσαι με το modeling εξακολουθεί να σου αρέσει όπως στην αρχή ή το έχεις απομυθοποιήσει;

Στη δουλειά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι τα ταξίδια. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τώρα δεν μπορώ να κάνω τόσα πολλά ταξίδια λόγω των υποχρεώσεων που έχω στην εκπομπή. Παρόλα αυτά, είναι ένας χώρος που μου αρέσει πάντα, απολαμβάνω τη διαδικασία των φωτογραφίσεων, τις επιδείξεις, όλα! Στη φάση όμως που βρίσκομαι τώρα το ομολογώ ότι ενθουσιάζομαι περισσότερο με την εκπομπή και με την τηλεόραση!

Πώς είναι να ασχολούνται ξαφνικά όχι μόνο με τη δουλειά σου αλλά και με την οικογένειά σου και με το σύντροφό σου; Πώς είναι η τέτοιου είδους δημοσιότητα;

Η αλήθεια είναι πως δεν το νιώθω έντονα αυτό το ξαφνικό που λες, γιατί και ο πατέρας μου ήταν από παλιά μέσα στα πράγματα, τον ήξερε ο κόσμος και τον αναγνώριζε στο δρόμο, είχαμε δηλαδή ήδη έναν άνθρωπο στην οικογένεια με τέτοιου είδους δημοσιότητα. Δεν το βλέπω έτσι, βλέπω μόνο ότι με αγαπάνε όσοι είναι γύρω μου και χαίρομαι για αυτό.

Σου μιλάει ο κόσμος στο δρόμο, σταματάνε για να σε χαιρετήσουν;

Ναι, βέβαια, με βλέπουν και με χαιρετάνε τόσοι που καμιά φορά απορώ. Τις προάλλες ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, με μαύρα γυαλιά και προσπαθούσα να παρκάρω, φαντάσου τώρα, όταν ένα κοριτσάκι με κατάλαβε και με περίμενε να παρκάρω και να βγω! Ένιωσα πάρα πολύ χαρούμενη εκείνη τη στιγμή, μου αρέσει πολύ να βλέπω τις εκδηλώσεις του κόσμου.

Έχουν γραφτεί ανακρίβειες ή ψέματα που σε έχουν ενοχλήσει;

Κατά καιρούς, ναι, έχουν γραφτεί κάποιες ανακρίβειες, αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαψεύδω, να στεναχωριέμαι ή να ασχολούμαι πολύ με όλα αυτά γιατί πιστεύω ότι σου εξαντλούν την ενέργεια στο τέλος και χάνεις το στόχο σου. Δεν είμαι όμως και ο μοναδικός άνθρωπος για τον οποίον γράφονται τέτοια. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι και για πολύ σημαντικούς ανθρώπους γράφονται πράγματα που δεν είναι αλήθεια.

Τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κορίτσι ξεκινώντας στο χώρο;

Οι δυσκολίες είναι πολλές, ο ανταγωνισμός τεράστιος. Συμβαίνει συχνά να σου βάζουν τρικλοποδιές και αυτό είναι κάτι που ακούω από πολλούς. Πρέπει να κοιτάς μπροστά, να πατάς γερά στη γη και να δουλεύεις πολύ. Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές που μου έχουν δώσει κι εμένα μέχρι στιγμής.

Η γνώμη που έχει πολύς κόσμος για το modeling είναι ότι πρόκειται για μια εύκολη δουλειά που προσφέρει γρήγορα χρήματα. Ισχύει αυτό;

Κάθε άλλο! Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική δουλειά. Πολλές φορές ένα μοντέλο είναι αναγκασμένο να δουλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες, για παράδειγμα να φοράει μαγιό μέσα στο χειμώνα ή γούνα και παλτό μέσα στον καύσωνα. Ο κόσμος δεν μπορεί να  γνωρίζει αν δεν ξέρει από μέσα το modeling κάτι που συνέβαινε και με εμένα πριν ασχοληθώ με αυτό. Πάντως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να παραβλέψεις τις όποιες δυσκολίες όταν αυτό που κάνεις σου αρέσει πραγματικά. Ακόμα και τα προβλήματα τα βλέπεις σαν προτερήματα.

Τα μοντέλα στην Ελλάδα αμείβονται καλά ή περνάει και το δικό σας επάγγελμα κρίση;

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα κορίτσια. Οι αμοιβές κυμαίνονται σε συγκεκριμένα επίπεδα και η λεγόμενη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό έχει έρθει και σε αυτό το χώρο όπως και στη νυχτερινή ζωή, στην τηλεόραση, παντού. Υπάρχει μια γενικότερη κρίση, όμως εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να την μετρήσω γιατί είμαι μόλις ένα χρόνο στο χώρο, οπότε δεν ξέρω τις αμοιβές παλιότερα. Από την άλλη, ακούω κοπέλες που δουλεύουν πολλά χρόνια να λένε ότι παλιότερα τα πράγματα ήταν σαφώς πολύ διαφορετικά. Όχι μόνο ήταν περισσότερες οι δουλειές συνεπώς και τα χρήματα, αλλά ήταν και λιγότερα τα μοντέλα. Τώρα τα μοντέλα είναι περισσότερα, έρχονται και από το εξωτερικό, οπότε λογικό είναι, σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, να υπάρχει μια… αναταραχή.

Πώς σου αρέσει να ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Προσπαθώ να μαζεύω τα χρήματά μου, δεν θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα σπάταλη. Μπορώ όμως να γίνω πολύ σπάταλη όταν πρόκειται να αγοράσω δώρα για τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Εκεί δεν λογαριάζω τίποτα.

Συνεχίζεις τις σπουδές σου στα Οικονομικά;

Ναι, είμαι στην ΑΣΟΕΕ, στο τμήμα Διοκητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Κάνω την πρακτική μου τώρα και τελειώνω με το καλό!

Πόσο πιθανό θεωρείς τώρα πια το να ασχοληθείς με το αντικείμενο των σπουδών σου; 

Το θεωρώ πολύ πιθανό γιατί ο χώρος στον οποίο εργάζομαι αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιος. Το «σήμερα είσαι και αύριο δεν είσαι είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Εγώ ξέρω ότι με το πτυχίο και τις σπουδές μου έχω εξασφαλίσει το μέλλον μου. Μια στραβή να γίνει, που λέει ο λόγος, ξέρω ότι μπορώ να γυρίσω στο αντικείμενο των σπουδών μου, που με τόση αγάπη έχω μελετήσει, και να ζήσω από αυτό.

Με τι άλλο πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ασχοληθείς;

Είμαι γενικά άνθρωπος που μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε διαφορετικά πράγματα. Και πέρυσι που με ρώταγαν για την τηλεόραση έλεγα ότι δεν ξέρω, ποτέ δεν λέω ποτέ… Αυτό συνεχίζω να λέω και σήμερα. Αν τύχει κάποια καλή πρόταση, ναι, γιατί όχι; Θα την δοκιμαστώ. Ποτέ δεν ξέρεις από που μπορεί να σου έρθει μια καλή πρόταση στα ξαφνικά! Είμαι ανοικτή, έχω ανοικτούς τους ορίζοντές μου και, αν πιστεύω ότι μπορώ να υποστηρίξω κάτι καλά, ναι, θα το δοκίμαζα, αν και διαφορετικό.

Το modeling στο εξωτερικό είναι εύκολο για μια Ελληνίδα;

Εύκολο ή δύσκολο, είναι πάντως εφικτό όταν έχουμε παραδείγματα όπως τη Βίκυ Καγιά και την Κάτια Ζυγούλη. Είναι όμως ελάχιστες αυτές οι επιτυχημένες περιπτώσεις.

Εσύ θα το προσπαθούσες;

Στη φάση που βρίσκομαι τώρα, δεν νομίζω ότι θα το προσπαθούσα. Ήδη μου είχαν γίνει προτάσεις παλαιότερα για να το κυνηγήσω αλλά το βρίσκω πολύ δύσκολο. Τα παραδείγματα, όπως σου είπα, είναι ελάχιστα. Πρέπει να πας και να μείνεις εκεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μόνος σου σε μια ξένη χώρα. Δεν μπορείς να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό ενώ μένεις στην Ελλάδα κι εγώ δεν νομίζω πως θα μπορούσα τώρα να ζήσω μόνη μου σε μια ξένη χώρα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που κάνουν τα μοντέλα για τη δουλειά τους;

Αυτό που κάνουν, και το κάνουν λάθος κατά τη γνώμη μου αφού δεν είναι θυσία αλλά αυτοκαταστροφή, είναι να μην τρώνε νομίζοντας ότι έτσι θα αρέσουν περισσότερο στους στυλίστες και τους μόδιστρους και ότι θα κερδίσουν περισσότερες δουλειές. Πρόκειται για μια τεράστια χαζομάρα. Είναι άλλωστε γνωστή η μάστιγα της νευρικής ανορεξίας και είναι πολύ έυκολο να κάνεις λάθος, να παρασυρθείς και να καταστρέψεις τον εαυτό σου.

Δεν είναι όμως ο ίδιος ο χώρος της μόδας που τις σπρώχνει σ’ αυτό; 

Στο εξωτερικό σαφώς είναι πιο απαιτητικά τα πράγματα και ναι, υπαρχει μια τέτοια επιρροή και τέτοια πρότυπα. Στην Ελλάδα όμως δεν είναι έτσι. Αντιθέτως, τα πολύ αδύνατα κορίτσια πιστεύω ότι δεν έχουν μεγάλη τύχη και οι ίδιοι οι σχεδιαστές προτιμούν πλέον τις κανονικές κοπέλες, με τις αναλογίες μοντέλου που ίσχυαν τα παλιότερα χρόνια στο εξωτερικό.

Πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου; Μια όμορφη κοπέλα σαν εσένα μπορεί να βρει στον εαυτό της ατέλειες όταν όλοι εμείς τη βλέπουμε τέλεια.

Βλέπετε καλά; (γέλια) Δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια. Εντάξει, όταν έχεις κάποια ωραία σημεία επάνω σου τα υπερτονίζεις και αυτά που δεν σου αρέσουν τόσο προσπαθείς να τα κρύψεις με κάποιον τρόπο, ή τουλάχιστον να μην τα επιδεικνύεις. Αυτό είναι κάτι που το κάνουμε όλοι, πάντα.

Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας άντρας στην προσπάθειά του να σε πλησιάσει;

Να προσποιηθεί ότι είναι κάτι άλλο, να είναι δήθεν. Μου αρέσουν οι αληθινοί άνθρωποι, δεν το μπορώ όταν πάνε να δείξουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Οι άντρες σήμερα διστάζουν να πλησιάσουν μια ωραία γυναίκα;

Οι άντρες που έχουν αυτοπεποίθηση και πιστεύουν στον εαυτό τους δε διστάζουν και, να σου πω την αλήθεια, έτσι ακριβώς πρέπει να είναι τα πράγματα.

Ποια τρία επίθετα σε χαρακτηρίζουν;

Είμαι ευαίσθητη, αυθόρμητη και φιλόδοξη με την έννοια του ότι κυνηγάω τα όνειρά μου, δεν τα αφήνω, δουλεύω πολύ για αυτά.

Ποια είναι η ευχή που θα έκανες για σένα;

Να είμαι καλά κι εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι και να μου δοθούν πολλές – πολλές ευκαιρίες ακόμα.

Σου το εύχομαι κι εγώ!

Ευχαριστώ πολύ!

 

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος  31 (Δεκέμβριος 2008) του GO HANIA

 

Written By
More from Go Hania

Core the Band | Από τα Χανιά στο Όσλο

Πέντε έφηβοι. Μία παγκόσμια διάκριση. Το καλοκαίρι του 2012 ο Ιάκωβος, με τη...
Read More

Leave a Reply