Εγκλήματα που συντάραξαν τα Χανιά

Υπάρχουν εγκλήματα που πραγματικά ξεχώρισαν στα αστυνομικά χρονικά των Χανίων για τις ανατριχιαστικές τους παραμέτρους, τη φρίκη, τη θρασύτητα, τον παραλογισμό ή το βαθμό σχιζοφρένειας του δράστη. Εγκλήματα που θυμίζουν σενάριο ταινίας τρόμου και κάνουν όλους να αναρωτιούνται πώς σ αυτή τη μικρή, ευνομούμενη κοινωνία μπορεί να συμβούν πράγματα πέρα από την ανθρώπινη λογική.

Ο φάκελος «εγκλήματα» στα Χανιά είναι απροσδόκητα μεγάλος. Ανατρέξαμε σ αυτά που καταγράφηκαν την τελευταία πενταετία και σταθήκαμε σε όσα συγκλόνισαν την κοινή γνώμη ανά το πανελλήνιο. Μια ιερόδουλη σκοτώνει και τεμαχίζει το φίλο της. Ένας 34χρονος ψυχασθενής σφάζει και αποκεφαλίζει τη μάνα του. Δύο νεαροί εκτελούν εν ψυχρώ ομοφυλόφιλο διερμηνέα. Ένας παπάς δολοφονείται με αγριότητα λίγα μέτρα μακριά από την εκκλησία όπου υπηρετούσε.

Δεν πρόκειται για ανθρωποκτονίες που χαρακτηρίζονται μόνο από την πρόθεση του δράστη ή των δραστών να σκοτώσουν το θύμα τους, αλλά εμπεριέχουν το συναίσθημα του μίσους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια από αυτές τις υποθέσεις, η δράστιδα δεν εμφανίσθηκε λεπτό μετανιωμένη, αντιθέτως η αποτρόπαια πράξη της λειτούργησε για την ίδια ως εξιλέωση. Σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες δηλώνουν μετανιωμένοι, αλλά μέσα τους θεωρούν ότι λυτρώνονται, όπως συνέβη με τον 34χρονο ο οποίος τερμάτισε τη ζωή της ίδιας του της μητέρας επειδή τον καταπίεζε από μικρό παιδί. Αν όλα αυτά ακούγονται εξωπραγματικά και δε χωρούν στο μυαλό σας, διαβάστε τις προεκτάσεις τεσσάρων διαφορετικών εγκλημάτων …

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2001: Ιερόδουλη σκοτώνει και τεμαχίζει το φίλο της

Το έγκλημα αυτό καταγράφηκε στα αστυνομικά χρονικά των Χανίων ως ένα από τα πιο αποτρόπαια. Η ιερόδουλος Μαριάννα Σουβαρή 48 ετών, που σήμερα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις Φυλακές Κορυδαλλού, σκότωσε τον 38χρονο φίλο της Αριστείδη Κουρεμπή, τον τεμάχισε και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη θάβοντας τα πόδια του στον κήπο του σπιτιού της. Ήταν περασμένα μεσάνυχτα της 29ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα.

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Χανίων μεταβαίνοντας στο ημιυπόγειο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναγνώστου Μάντακα και Αναπαύσεως, βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα. Στο μικρό δωμάτιο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τη δυσοσμία και ένας άνδρας κείτονταν νεκρός με κομμένα και τα δύο του πόδια!

Η Μαριάννα Σουβαρή που διέμενε με τη μητέρα της στον πρώτο όροφο, δεν έφερε πολλές αντιρρήσεις στους αστυνομικούς. Σχεδόν αμέσως παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 38χρονο, επειδή όπως ισχυρίστηκε την έδερνε και την κακομεταχειριζόταν. Η δράστιδα, ακόμη και λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη της, δεν έδειχνε μετανοιωμένη για την πράξη της και έβριζε με ακατονόμαστες φράσεις το θύμα της.

Στην Ασφάλεια Χανίων όπου ανακρίθηκε, τα είπε όλα με το νι και με στο σίγμα. Η Μαριάννα Σουβαρή η οποία παλαιότερα διατηρούσε μπάρ που έφερε το όνομα της, γνώρισε τον Κουρεμπή περίπου τρία χρόνια πριν τον δολοφονήσει. Η ίδια είχε χαρακτηριστεί ιερόδουλος και εργαζόταν στη Ρόδο. Εκείνο το διάστημα είχαν χωρίσει και το θύμα που εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ψαροταβέρνα του Ηρακλείου, έκανε το λάθος να τον αναζητήσει και πάλι στα Χανιά.

Συζούσαν στη μικρή γκαρσονιέρα του υπογείου καθώς η 89χρονη μητέρα της Σουβαρή δεν τον δεχόταν στο μεγάλο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Οι τσακωμοί τους ήταν συχνοί. Εκείνος την κακομεταχειριζόταν. Συχνά τη χτυπούσε. Τη μοιραία νύχτα του Σεπτέμβρη του 2001 ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο Κουρεμπής της πέταξε ένα ποτήρι με ούζο κι εκείνη χωρίς να χάσει καιρό ανέβηκε στο σπίτι της μητέρας της, πήρε ένα πιστόλι 7,65 και τον πυροβόλησε έξη φορές.

Όταν η Σουβαρή διαπίστωσε τι είχε διαπράξει, προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της αφού προηγουμένως ενημέρωσε τη μητέρα της. Προσπάθησε να τραβήξει ως την πόρτα το άψυχο κορμί του θύματος, όμως ο 38χρονος ήταν βαρύς. Τότε με ένα μεγάλο πριόνι άρχισε να τον τεμαχίζει. Έκοψε πρώτα τα πόδια του πάνω από το γόνατο και τα έθαψε στον κήπο του σπιτιού της, όπου και τα βρήκαν οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια προσπάθησε να αποκεφαλίσει το πτώμα, δε βρήκε όμως το κουράγιο ή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποτρόπαια πράξη της. Τότε αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια ενός φιλικού της προσώπου και εκείνος ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη ανά το πανελλήνιο. Η δράστιδα πάντως, δεν φάνηκε να μετάνιωσε για την πράξη της και μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την προσαγωγή της στις ανακριτικές αρχές των Χανίων, έλεγε ότι «ο Κουρεμπής ήταν βάρβαρος και την κακομεταχειριζόταν» …

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004: 34χρονος σφάζει και αποκεφαλίζει τη μάνα του

Μια οικογενειακή τραγωδία που παραλίγο να συνοδευτεί και από κανιβαλισμό, αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη στα τέλη Απριλίου του 2004. Ένας 34χρονος από τα Χανιά σκότωσε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο την ίδια του τη μάνα και στη συνέχεια την αποκεφάλισε. Αυτό που δε μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους είναι ότι επιχείρησε να μαγειρέψει το κεφάλι της! Το έγκλημα σόκαρε ακόμη και τον ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην παλιά μονοκατοικία της οδού Νεοζηλανδών Μαχητών και Δαγκλή στη Χαλέπα θυμίζουν ταινία θρίλερ. Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Ο 34χρονος Γιάννης Καραλάκης, που σήμερα εκτίει την ποινή του στην ψυχιατρική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη μητέρα του η οποία τον είχε επισκεφτεί για να τον φροντίσει καθώς ο ίδιος ζούσε μόνος. Ήταν ξαπλωμένος σε δωμάτιο του σπιτιού. Ξαφνικά και χωρίς να προηγηθεί το παραμικρό ο νεαρός άνδρας θόλωσε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι και επιτέθηκε πισώπλατα στην άτυχη 65χρονη Μαρία Καραλάκη. Έπεσαν στο πάτωμα. Αρχικά τη χτύπησε στο στήθος. Έπειτα πήρε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε δύο χτυπήματα στο λαιμό. Η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί, μάταια όμως. Τα χτυπήματα που δέχτηκε από το παιδί της ήταν θανατηφόρα.

Ο δράστης δεν αρκέστηκε σ αυτό. Με μια τσάπα αποκεφάλισε το θύμα του. Στη συνέχεια πήρε το κεφάλι και το έβαλε στην κατσαρόλα όπου νωρίτερα η μητέρα του μαγείρευε. Οι αστυνομικοί, το βρήκαν στο ψυγείο του σπιτιού. Το παζλ του φριχτού αυτού εγκλήματος συμπληρώνεται με τον 34χρονο να σκοτώνει τη γάτα του χρησιμοποιώντας την τσάπα που λίγο πριν είχε χρησιμοποιήσει για να αποκεφαλίσει τη μητέρα του.

Μετά την πράξη του ο Καραλάκης ειδοποίησε τον πατέρα του. Λίγη ώρα μετά συνελήφθη και χωρίς να προβάλει αντίσταση μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Ο μητροκτόνος ήταν άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα. Από μικρή ηλικία αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα. Μάλιστα είχε φιλοξενηθεί στο Πρεβαντόρειο Ίδρυμα. Τα τελευταία χρόνια τον παρακολουθούσε ψυχίατρος.

Στο σπίτι που διέπραξε το ανείπωτης φρίκης έγκλημα, οι αστυνομικοί βρήκαν το ημερολόγιο του στο οποίο αποκαλύπτονται πτυχές από το διαταραγμένο ψυχικό κόσμο του θύτη. «Όταν είσαι έτοιμος να αγωνιστείς, να βλέπεις τον αντίπαλο σου σαν ένα κομμάτι κρέας. Και να έχεις άδικο, μην κάνεις πίσω» … έγραφε ο μητροκτόνος στο τετράδιο των σκέψεων του. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζονταν ότι η μητέρα του ήταν καταπιεστική. Μάλιστα είχε πει στους αστυνομικούς : «αυτή τη μάνα την αγαπούσα αλλά ταυτόχρονα τη μισούσα»

 

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2003: Νεαροί Χανιώτες εκτελούν διερμηνέα – είπαν πως το θύμα τους παρενόχλησε σεξουαλικά

Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου του 2003 αποκαλύπτεται ένα ακόμη στυγερό έγκλημα το οποίο απασχόλησε για πολύ καιρό τις αστυνομικές αρχές. Ο 31 ετών Δημήτρης Καρινάκης διερμηνέας στην Αμερικανική Βάση της Σούδας, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στη Σούδα, με πέντε σφαίρες καρφωμένες στο κορμί του. Τον άτυχο νέο βρήκε μέσα σε μία λίμνη αίματος η γιαγιά του.

Το θύμα δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς Χανιώτες. Γύρω στα μεσάνυχτα επισκέφθηκαν τον Καρινάκη. Ο τελευταίος παρενόχλησε σεξουαλικά τους δράστες και ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί, όπως οι ίδιοι είπαν αργότερα στην ανακρίτρια. Κάποια στιγμή ήρθαν στα χέρια και το θύμα τράβηξε από τη μέση του ένα πιστόλι 7,65 χιλιοστών με το οποίο τους απείλησε. Οι 22χρονοι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον κυνηγήσουν στην αυλή του σπιτιού του, όπου ένας εξ αυτών, τον πυροβόλησε πέντε φορές. Επρόκειτο για αληθινή εκτέλεση.

Ο ένας από τους δύο δράστες συνελήφθη μία ημέρα μετά το έγκλημα και ομολόγησε την πράξη του. Ο δεύτερος δράστης, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Χανιώτικης ομάδας Ιωνία 2000, παρέμεινε για μεγάλο διάστημα ασύλληπτος για να παραδοθεί τελικά μετά από πιέσεις του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006: Δολοφονία ιερέα Παναγιώτη Βοζινάκη – τον χτύπησαν και τον έπνιξαν

Το πιο πρόσφατο έγκλημα που συγκλονίζει μέχρι σήμερα την κοινή γνώμη των Χανίων αφήνοντας αναπάντητα πολλά ερωτηματικά, είναι αυτό με θύμα το γνωστό ιερέα Παναγιώτη Βοζινάκη. Ο 73χρονος εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα βρέθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας νεκρός μέσα στο μικρό σπιτάκι όπου διέμενε στο αλσύλλιο της εκκλησίας. Τον βρήκαν μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, μαζί με το νεωκόρο του ναού.

Οι δράστες είχαν δέσει χειροπόδαρα τον άτυχο ιερέα. Εκτιμάται πως κάτι του ζητούσαν επίμονα κι αφού δεν έπαιρναν την απάντηση που ήθελαν τον πίεσαν σωματικά μέχρι που υπέκυψε. Σύμφωνα με τον καθηγητή ιατροδικαστικής κ. Μανώλη Μιχαλοδημητράκη, οι δράστες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν δένοντας τον από τα χέρια και τα πόδια. Στη συνέχεια του έφραξαν το στόμα με ένα μαξιλάρι, μέχρι που ο άτυχος γέροντας πέθανε από ασφυξία.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, η πόρτα του μικρού σπιτιού είχε παραβιαστεί με κλοτσιά ενώ στο εσωτερικό επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το κίνητρο των δραστών ήταν οικονομικό. Εξάλλου, στο σπιτάκι του θύματος βρέθηκαν δύο ημέρες μετά το φόνο ένα Ρωσικό ευαγγέλιο και ένα δισκοπότηρο μεγάλης αξίας. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν τα κλειδιά της εκκλησίας όπως και του σπιτιού, τα οποία είχε πάντα μαζί του ο πατήρ Παναγιώτης. Οι έρευνες πάντως των αστυνομικών κινούνται προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και στον κύκλο των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του 73χρονου, που είχαν ευεργετηθεί από αυτόν.

Ο πατέρας Παναγιώτης Βοζινάκης υπηρετούσε στην Εκκλησία 44 χρόνια, ενώ τα 36 από αυτά ήταν εφημέριος στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

Tags from the story
,
Written By
More from GOHANIAMAG

Τώρα που βγήκαν οι βάσεις, μερικές ιδέες για νέες σχολές από το 2017 | Viral

Τώρα που βγήκαν οι βάσεις, το Go Hania προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας...
Read More

Leave a Reply