Η δική σας συνταγή | Muffins μανταρινιού

Συνοδεύστε άψογα το πρωινό σας με απολαυστικά muffins μανταρινιού! Μια αρκετά εύκολη συνταγή αλλά και πολύ ιδιαίτερη καθώς τα αρώματα και η ζουμερή υφή αυτών των muffins θα σας συναρπάσουν!

Μια συνταγή από την Μαριάννα Χατζηγεωργίου.

Υλικά για 12-15 Muffins

Για τα muffins:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¾ κούπας ξινόγαλο
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα 2 μανταρινιών
  • Χυμός 2 μανταρινιών
  • 2 αυγά
  • 125 γραμμάρια αγελαδινό καλό βούτυρο

Για το γλάσο:

  • Χυμό από ένα μανταρίνη
  • Άχνη ζάχαρη(αρκετή για να δέσει το μίγμα)

Εκτέλεση

MUFFINS2Για τα muffins:

Χτυπάμε τα αυγά χωρίς μίξερ με έναν αυγοδάρτη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα, το προσθέτουμε στα αυγά μαζί με το ξινόγαλο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι λεία. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με μικρές υποδοχές για muffins και τοποθετούμε τη ζύμη (στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να την βουτυρώσετε). Ψήνουμε στους 180 °С στον αέρα για 20 λεπτά.

Για το γλάσο:

Θα χρειαστούμε τον χυμό ενός μανταρινιού. Προσθέτουμε στον χυμό άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα. Η ποσότητα της άχνης ζάχαρης δεν είναι συγκεκριμένη, προσθέτουμε τόση ώστε να μας ικανοποιεί το μίγμα.

Όταν τα βγάλουμε, από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστά προσθέτουμε με ένα κουτάλι  γλάσο στο καθένα. Αν θέλουμε στολίζουμε με μικρά κομματάκια αποξηραμένου φρούτου.

Καλή απόλαυση!

MARIANNAΗ Μαριάννα Χατζηγεωργίου, είναι φαρμακοποιός με μεγάλη αγάπη για τη ζαχαροπλαστική.

Written By
More from Go Hania

Και… γιατί Ελληνικό κρασί παρακαλώ;

Λίγους μήνες πριν, το καλοκαίρι που τελείωσε, ανάμεσα στους επισκέπτες της πόλης...
Read More

Leave a Reply