Αύξηση του φθινοπωρινού τουρισμού στα Χανιά

Και όσο τα μπάνια καλά κρατούν και ο καιρός έχει ακόμα τα κέφια, όλα συμφωνούν στο να γίνει το φθινόπωρο καλοκαίρι για φέτος τουλάχιστον. Αυξημένος φαίνεται να είναι ο αριθμός των επισκεπτών που θα προτιμήσουν τα Χανιά ως προορισμό φέτος τον Οκτώβρη. Η τουριστική περίοδος παίρνει παράταση λοιπόν, και ως εκ τούτου η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων αφ’ ενός ζητά να υπάρξει μέριμνα στις υποδομές (καθαρισμός φρεατίων, απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών) και αφ’ ετέρου να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις εστίασης και άλλες επιχειρήσεις με τουριστικές δραστηριότητες αποδεικνύοντας στους επισκέπτες ότι έχουν τις ίδιες επιλογές με τους εκείνους που έρχονται την υψηλή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδόχων, με γραπτή επιστολή στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Δήμους του Νομού, το Επιμελητήριο Χανίων και τα μέλη της, τονίζει ότι «δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων, η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Ν. Χανίων φαίνεται να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ζήτησης δωματίων. Η Ένωση Ξενοδόχων με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με T.O’s και αεροπορικές εταιρείες, προσπαθεί έντονα τα τελευταία χρόνια για επέκταση της τουριστικής σεζόν».

Η Ένωση επισημαίνει πως «αποτελέσματα αυτής της τετραετούς δουλειάς είναι ότι ο φετινός Οκτώβριος θα έχει περισσότερη ζήτηση από το 2015» και προσθέτει ότι «γι’ αυτό τον λόγο, καλούμε:

  1. Πρώτα τις Αρχές να δώσουν έμφαση στις υποδομές, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλύτερα τους επισκέπτες που θα επιλέξουν τον προορισμό μας τον Οκτώβριο.Αρχικά θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας όσον αφορά τα φρεάτια που σε περίπτωση βροχής, αν δεν έχουν καθαριστεί, οδηγούν δυνητικά σε πλημμύρες προκαλώντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες μας, ενώ παράλληλα επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά το μεγάλο θέμα με τα σκουπίδια και τα μπάζα κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων και του βόρειου οδικού άξονα, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να τα καθαρίζουν.
  2. Οι επιχειρήσεις εστίασης καθώς επίσης και άλλες επιχειρήσεις με τουριστικές δραστηριότητες θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία θετική εικόνα για τον τουρισμό του τόπου μας και αποδεικνύοντας στους επισκέπτες ότι έχουν τις ίδιες επιλογές με τους επισκέπτες που έρχονται την υψηλή περίοδο».

Καταλήγοντας, η Ένωση Ξενοδόχων, απευθυνόμενη στα μέλη της, αναφέρει ότι«δεδομένου των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, ευκαιρίες επέκτασης της σεζόν στην αρχή (μήνας Απρίλιος) και στο τέλος της (τέλος Οκτωβρίου & αρχές Νοεμβρίου), θεωρούμε ότι πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να είστε σίγουροι ότι μεθοδευμένα προωθούμε τον προορισμό μας, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Tags from the story
,
Written By
More from GOHANIAMAG

Το πρώτο «facebook» για άτομα με αναπηρία είναι ελληνικό

Το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δίνει βήμα σε τυφλούς, κωφούς και...
Read More

Leave a Reply