Όταν η τέχνη συνάντησε την τεχνική και το μεράκι, δημιουργήθηκε η {Ελιά}

Όταν κάνουμε εικόνα την λέξη «Μεταλλοκατασκευές» συνήθως σκεφτόμαστε σκουριά, σίδερα και τεχνίτες με βρώμικα ρούχα. Υπάρχει όμως στα μέρη μας, ένα εργαστήριο που χωρίς να αποποιείται τις αρχές του, δημιουργεί με το
μέταλλο χρηστικά αντικείμενα και κατασκευές που είναι έργα τέχνης.

 

Δημήτρης Γκάτζιας και οι συνεργάτες του, ή το «Τέχνη & Μέταλλο» αν προτιμάται, είναι οι τεχνίτες που έχουν καταφέρει να δώσουν ζωή στο μέταλλο.
Μια κορυφαία στιγμή που η τέχνη συναντά την τεχνική είναι και η «Ελιά», το έργο που βλέπετε στις φωτογραφίες και σύντομα θα κοσμεί ένα δημόσιο χώρο στην πόλης μας.

Ο Δημήτρης Γκατζιάς δουλεύει την «Ελιά» πάνω από δύο μήνες, εκατοστό προς εκατοστό, φύλλο προς φύλλο ώστε να αποκτήσει αυτή την μορφή. Εκτός από την «Ελιά» οι δημιουργίες τους κοσμούν εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις, και ξεχωρίζουν τόσο για την αισθητική τους όσο και για την ψυχή του καλλιτέχνη – τεχνίτη που κλείνει μέσα του το δουλεμένο μέταλλο. Κατασκευές από σίδηρο, μπρούτζο, χαλκό και ανοξείδωτο υπόκεινται σε τεχνοτροπίες και δημιουργικές τεχνικές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Την μοναδικότητα των κατασκευών τους την στηρίζουν έμπρακτα και οι ίδιοι, αποφεύγοντας να δημιουργούν τις ίδιες κατασκευές σε πολλαπλά αντίγραφα.

Tags from the story
Written By
More from Go Hania

Interior Designer: Νατάσα Καλοτεράκη

Η Νατάσα Καλοτεράκη δεν μπορούσε παρά να ασχοληθεί με το έπιπλο, μιας...
Read More

Leave a Reply