Σύγχρονη αισθητική σε κατοικία 25 ετών

 

 

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο το οποίο κτίστηκε πριν από 25 χρόνια. Το διαμέρισμα που ανακαινίστηκε βρίσκεται στον 1 όροφο και έχει εμβαδόν 140τμ. Ο χώρος της κατοικίας αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο. Σε ένα μεγάλο ενιαίο τμήμα φιλοξενείται το σαλόνι, η τραπεζαρία και η
κουζίνα, ενώ στο εναπομείναν βρίσκονται τα δύο μπάνια καθώς και τα τρία υπνοδωμάτια, ένα εκ των οποίων έχει ξεχωριστό χώρο ντουλάπας. Η κεντρική ιδέα ήταν ο σχεδιασμός της κατοικίας, να προβάλλει την αρχιτεκτονική δομή του χώρου, με καθαρά γεωμετρικά σχήματα και
γεωμετρικές επιφάνειες. Για να επιτευχτεί αυτό, χρειάστηκε να γίνουν μικρές αλλά βασικές
μετατροπές στη διαρρύθμιση του ενιαίου χώρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ

 

Η επένδυση με τα ξύλινα μέρη στο τοίχου του τζακιού, έδωσε στον χώρο απόλυτη συμμετρία και μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική. Η κατασκευή αυτή, αναπτύσσεται σε ολόκληρη την πλευρά. Δημιουργήθηκε ώστε να γίνεται αντιληπτή από κάθε σημείο του σπιτιού και έχει απόλυτη αρμονία με το
ύφος που δόθηκε στον υπόλοιπο χώρο. Στην ίδια λογική σχεδιάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα έπιπλα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στη σωστή λειτουργικότητα της
κατοικίας. Επίσης χρειάστηκαν να γίνουν αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία, στις κολόνες, στην οροφή και στους περιμετρικούς τοίχους επιλέγοντας προσεκτικά το χρώμα και την υφή της ταπετσαρίας. Ο σωστός φωτισμός μαζί με το κείμενο που τοποθετήθηκε στο κέντρο
του τοίχου στο χώρο της τραπεζαρίας, ζωντάνεψε διακριτικά το χώρο αυτόν.
Η κύρια κρεβατοκάμαρα ξεχωρίζει! Απλή και ευρύχωρη, με τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα. Το κατάλληλα σχεδιασμένο έπιπλο που εκτείνεται σε ολόκληρη τη πλευρά της τζαμαρίας, δεν εμποδίζει
το φως να μπει και ταυτόχρονα επιτρέπει την απεριόριστη θέα. Τέλος η χρωματική μελέτη περιλαμβάνει ουδέτερα χρώματα.

 

Τέλος η χρωματική μελέτη περιλαμβάνει ουδέτερα χρώματα. Σκοπός ήταν, να συνδυαστούν τα ανοιχτόχρωμα ξύλα, με τους άνετους καναπέδες και τις πολυθρόνες – σε λευκό και τουρκουάζ χρώμα
αντίστοιχα – καθώς και τα έντονα κίτρινα φωτιστικά (καμπάνες) με τις ζέστες αποχρώσεις της ταπετσαρίας. Οι συνδυασμός των παραπάνω επίλογων απέδωσε στον χώρο ένα ζεστό, φιλόξενο, και χαρούμενο αποτέλεσμα.

 

Ευχαριστούμε το STUDIO DESIGN και τον Αργύρη Καρτσωνάκη για την παρουσίαση.
ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ | ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Site: www.studiodesign.gr Δ/νση: Αρχοντάκη 12, Χανιά, Κρήτη
Τηλ: (+30) 28210 42950 | Κιν: (+30) 694 2292459

 

Tags from the story
Written By
More from Go Hania

Livin R: αυτό είναι το ΝΕΟ αγγλόφωνο ORIGINAL κομμάτι

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 χρόνο αυτό είναι το ΝΕΟ αγγλόφωνο ORIGINAL κομμάτι μας...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *