Ποιος είναι ο Χανιώτης Επιστήμονας του 2016 | Δες εδώ!

Η συντακτική ομάδα του Go Hania επέλεξε τους Χανιώτες που ξεχώρισαν το 2016 σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Επιστήμονας της Χρονιάς 2016: Ο Μίνω Γαροφολάκης.

 

Ο Μίνως Γαροφαλάκης θα θυμάται για καιρό το 2016. Τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες σημαντικές διακρίσεις του.

O Μίνως Γαροφαλάκης, βρίσκεται στην  42η θέση της διεθνούς λίστας AMiner για την   επιστημονική περιοχή Database, ως επιστήμονας με τη μεγαλύτερη επιρροή, για το έτος 2016.

Η διεθνής λίστα AMiner (Most Influential Scholar Annual List ) καταγράφει τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σε διάφορες ερευνητικές περιοχές. Για το έτος 2016 έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για περισσότερους από 136 εκατομμύρια ερευνητές και 230 εκατομμύρια επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Επίσης εξελέγη ως μέλος (Fellow) του διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronics Engineers) με ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2017, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων (Data Streaming Analytics).

Κάθε έτος, η επιτροπή IEEE Fellow Committee, ακολουθώντας μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης, προτείνει μία επίλεκτη ομάδα μελών της ως πιθανούς αποδέκτες της διάκρισης IEEE Fellow (σε ποσοστό μικρότερο του 0.1% των δικαιούχων μελών).

Ο κ. Μίνως Γαροφαλάκης είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών (SoftNet).

Το εργαλείο Google Scholar δίνει πάνω από 11.000 αναφορές στη δουλειά του και τιμή h–index=56 (Σεπτέμβριος 2016).

 

Δείτε όλους όσους ξεχώρισαν το 2016, στο Go Hania που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα με δώρο ένα ταξίδι για 2 άτομα στο Παρίσι!

Written By
More from GOHANIAMAG

Δες εδώ πως θα κερδίσεις ένα ταξίδι για 2 στο Παρίσι!

Το Go Hania και το Gelasakis Travel στέλνουν 2 αναγνώστες του Go...
Read More

Leave a Reply