Νικήστε τώρα το κοιλιακό λίπος

Οι βασικές αιτίες του συσσωρευμένου λίπους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς είναι α) η κληρονομικότητα β) η λεγόμενη ορμόνη του άγχους – κορτιζόλη γ) η έλλειψη σωματικής άσκησης και δ) οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Σου μοιάζει λοιπόν η απαλλαγή από αυτό ένα άλυτο πρόβλημα;
Κι όμως υπάρχει λύση!
Χρειάζεται βέβαια μία καλή στρατηγική προσέγγιση στην επίθεση του αντιαισθητικού «σωσιβίου» και αυτή είναι:
Ή ένταξη της άσκησης στην ζωή μας η οποία θα μειώσει το άγχος (κι αυτό με την σειρά του την κορτιζόλη).Επίσης μπορεί να μειώσει την επίδραση της γενετικής προδιάθεσης απλά θα απαιτήσει περισσότερη προσπάθεια και χρόνο συγκριτικά με κάποιον που δεν έχει αυτό το γενετικό εμπόδιο.

Επίσης η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής με άφθονη κατανάλωση λαχανικών, αποφυγή κορεσμένων λιπαρών, τηγανητών τροφών, μείωση υγρών θερμίδων, αντικατάσταση λευκών αμυλώδων τροφίμων με ολικής σαφώς θα βοηθήσει να εξαφανιστεί αυτό το συχνό πρόβλημα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Τέλος πρέπει να ενσωματώσεις στο πρόγραμμα σου δυναμικές ασκήσεις για τον κορμό και την κοιλιά σου όπως άρσεις θανάτου, Superman για τους μικρότερους μυς της σπονδυλικής στήλης, υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση (HIT) η οποία συμβάλλει στοχευόμενα στην μέγιστη καύση λίπους και συνδυασμούς ασκήσεων όπως Burpees μαζί με σανίδα με στήριξη στις παλάμες, πλαϊνή σανίδα μαζί με σανίδα με ανύψωση του ενός χεριού οι οποίες βοηθούν και στην ενδυνάμωση των κοιλιακών!

Κάνε κάθε συνδυασμό ασκήσεων για 30″ με ένα διάλλειμα 15″ ανάμεσα στα σετ και επανέλαβε όλη την διαδικασία τουλάχιστον 10 φορές!
Και να θυμάσαι! ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να προσπαθήσεις γι’ αυτό!

ioanna_skaΣυμβουλεύει η Personal Trainer Ιωάννα Σκανδαλάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written By
More from GOHANIAMAG

Γιώργος Κισσανάκης: Τα Χανιά είναι μαγικά από ψηλά

Γιώργο πως ξεκίνησες να πετάς; Ξεκίνησα από τη θητεία μου στην ειδικές...
Read More

Leave a Reply