Μιλήσαμε με μία από τις φετινές πρωταγωνίστριες του ΟΑΧ, την Χριστίνα Λίτση

Η ομάδα “θαύμα” της Α1 λέγεται ΟΑΧ

«Μακάρι στο μέλλον να παίξουμε στην Ευρώπη» δηλώνει η Χριστίνα Λίτση επιμέλεια: Μάκης Καρστωνάκης

 

Σε ομάδα-θαύμα της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ γυναικών εξελίχθηκε η εκπρόσωπος των Χανίων σε αυτό το πρωτάθλημα, αυτή του ΟΑΧ. Τα κορίτσια της Αντισφαίρισης ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν με τα αποτελέσματα που έφεραν και το εξαιρετικό μπάσκετ που απέδωσαν. Ανέβασαν πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και λίγο πριν τη διακοπή φάνηκε ότι θα μπορούσαν να χτυπήσουν την πόρτα της Ευρώπης! Σαν στόχος απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός θα μπορούσε να παραμένει, αλλά σίγουρα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού είναι τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι πριν από μερικούς μήνες.

Το Go Hania είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μία από τις φετινές πρωταγωνίστριες του ΟΑΧ, την Χριστίνα Λίτση, η οποία περιγράφει τα μυστικά της επιτυχίας που ανέδειξαν τη χανιώτικη ομάδα ως μία από τις καλύτερες της Α1…

 

Πώς ήταν για σένα το διάστημα της καραντίνας;

Ήταν περίεργα. Δεν είχαμε τι να κάνουμε! Είχαμε συνηθίσει σ’ έναν αριθμό προπονήσεων καθημερινά και ξαφνικά βρεθήκαμε σπίτι χωρίς να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να μπορούμε να βγούμε έξω. Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό, μια πρωτόγνωρη εμπειρία θα έλεγα.

Τι πιστεύεις εφόσον συνεχιζόταν η χρονιά ότι θα επιφύλασσε για τον ΟΑΧ;

Μια καλύτερη θέση ίσως στη βαθμολογία. Μπορεί να βγαίναμε στην τρίτη θέση ή στη δεύτερη. Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά ίσως μια θέση πιο πάνω στη βαθμολογία.

Είσαι ευχαριστημένη από το πώς κύλησε η χρονιά;

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα και τις συμπαίκτριές μου. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Δεν το περιμέναμε η αλήθεια είναι, αλλά βγήκε ευχάριστα.

Πού το αποδίδεις ότι πήγατε τόσο καλά; Λόγω των Αμερικανίδων ίσως;

Σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο, αλλά θεωρώ ότι εάν σε μια ομάδα δεν υπάρχουν καλές Ελληνίδες παίκτριες κι αν δε δέσεις σαν υλικό, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Πώς σχολιάζεις τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα με την αποχώρηση του προπονητή και τι σκοπεύεις να κάνεις για την επόμενη περίοδο;

Νομίζω ότι κάθε αλλαγή, όπως λένε, είναι για καλό. Ο προπονητής που θα έρθει, είναι έμπειρος. Τον γνωρίζω κιόλας. Προσωπικά, θέλω να μείνω και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει κιόλας, μιας και τα πάω πολύ καλά και με τους ανθρώπους της ομάδας, τη διοίκηση. Με τον προπονητή έχουμε επίσης συνεργαστεί για δύο χρόνια στις Εσπερίδες Καλλιθέας. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Σίγουρα νιώθω δικαιωμένη για την απόφασή μου να έρθω πέρσι στην ομάδα. Μπορεί να είχα στην αρχή κάποιες δεύτερες σκέψεις, αλλά στην πορεία μου πέρασαν και σε αυτό με βοήθησε κιόλας ο κόουτς Νανάκος.

Το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο ΟΑΧ να παίξει στην Ευρώπη, το σκέφτεσαι;

Σίγουρα το έχουμε συζητήσει στην ομάδα. Σίγουρα θα το ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και εμείς ως παίκτριες. Θα ήταν κάτι πολύ καλό και για τα Χανιά να πάει η ομάδα μας στην Ευρώπη. Μακάρι στο μέλλον να γίνει κάτι τέτοιο γιατί ακόμα είναι νωρίς. Τα σημερινά δεδομένα κιόλας είναι δύσκολα και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται.

Τι θεωρείς ότι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος των Χανίων για την επόμενη χρονιά όπου θα υπάρχει και μια ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία σε επίπεδο ανδρών;

Αρχικά θέλω να πω συγχαρητήρια στον ΑΟΚ για την άνοδο του. Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε δύο ομάδες σε υψηλή κατηγορία. Νομίζω ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου μπάσκετ και θα είναι καλό να πηγαίνει στο γήπεδο ώστε να ενθαρρύνει και τις δυο ομάδες. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον κόσμο γιατί μας στήριξε φέτος, ήταν ο 6ος παίκτης ουσιαστικά για μας, τον είχαμε δίπλα μας μέσα στο γήπεδο. Αγκάλιασε πολύ την ομάδα και νιώθουμε πραγματικά σα να παίζαμε έξι παίκτες στο γήπεδο πολλές φορές και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Written By
More from Go Hania

Ο ωκεανογράφος – ερευνητής Fabien Cousteau στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES

Η ANEK LINES, φιλοξένησε, σήμερα (5/5), στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα...
Read More

Leave a Reply