Μην το πετάξεις, άλλαξέ το!

Πρωτότυπες λύσεις για πολυφορεμένα ή παλιομοδίτικα κομμάτια

Πώς ένα απλό strapless φόρεμα γίνεται ενδιαφέρον, ένα φθαρμένο t-shirt μετατρέπεται σε funky tank και ένα αδιάφορο σορτσάκι μεταμορφώνεται σε trendy κομμάτι; Δείτε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε και αναμορφώσετε με καλλιτεχνική ματιά τα ρούχα σας, είτε ολομόναχες είτε με τη βοήθεια της μοδίστρας σας.

Ξεκινώντας κάθε σχετικό εγχείρημα επιβάλλεται να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας, διάφορα υλικά και ίσως λίγα χρήματα με στόχο τα ξεχασμένα ή φθαρμένα κομμάτια να αποκτήσουν ξανά ξεχωριστή θέση στην ντουλάπα σας.

Πώς θα μεταμορφώσετε τα παπούτσια σας

DIY_neon_toe_heels_2Εκτός από τα ρούχα και τις τσάντες, υπάρχει και κάτι ακόμα στην ντουλάπα που ζητά μια δεύτερη ευκαιρία: τα παπούτσια. Κάποια μπορεί να είναι φθαρμένα ή ξεπερασμένα. Στην πόλη πολλά είναι τα καταστήματα που επιδιορθώνουν υποδήματα (τα βάφουν, αλλάζουν τακούνια, σόλες κ.λπ.). Υπάρχουν όμως και άλλες δυνατότητες που ίσως δεν έχουν περάσει από το μυαλό σας. Οι μύτες στρογγυλεύουν, η σόλα βάφεται με φλούο χρώματα, οι αστράγαλοι στολίζονται με διάφορους τρόπους και τα παλιά γίνονται, όχι μόνο καινούργια, αλλά εντυπωσιακά και -πάνω απ’ όλα- μοναδικά!
Αν θέλουμε ακόμη πιο artistic αποτέλεσμα,, μπορούμε να μιλήσουμε με την  Έλλη η οποία, με τα υλικά, τα χρώματα και τη φαντασία τής δημιουργού, θα αναλάβει να διακοσμήσει με γούστο και glamorous πινελιές τις γόβες, τις μπότες, ακόμη και τα All Star μας!!!
Το κόστος (σε περίπτωση που της πάμε τα δικά μας παπούτσια) ξεκινά από € 10, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα, αν επιθυμούμε, να της παραγγείλουμε ένα από τα μοναδικά ζευγάρια της συλλογής της σε χρώμα και διακόσμηση της επιλογής μας. Σε αυτή την περίπτωση οι τιμές ξεκινούν από τα € 30 και διαφοροποιούνται ανάλογα με τα υλικά και το χρόνο που θα χρειαστούν.

Αλλάξτε το παλιό σας τζην

denim paint 3Ζωγραφική σε τζην, ή αλλιώς, το trend επανέρχεται!
Τι διαφορά έχει το παλιό από το καινούργιο σας τζην; Το παλιό είναι το αγαπημένο σας, και δεν θέλετε με τίποτα να το αποχωριστείτε αλλά… κάτι του λείπει για να ξαναλάμψει. Το καινούργιο; Ίσως θέλει μια νότα από την προσωπικότητά σας…
Η ζωγραφική σε τζην είναι πάλι της μόδας και για μας είναι hobby. H τάση επανέρχεται και μας ανανεώνει χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για την αγορά καινούργιου. Μπορεί το αγαπημένο μας τζην να είναι πλέον φθαρμένο αλλά σίγουρα δεν είναι για πέταμα αφού εύκολα μπορούμε να το μετατρέψουμε σε κομμάτι- κλειδί για τις casual εμφανίσεις μας…Για να το καταφέρουμε  θα χρειαστούμε ανεξίτηλα χρώματα, (ειδικά για ρούχα που να αντέχουν στο πλυντήριο), στένσιλ, δαντελένιες τρέσες, άχρηστα κομμάτια από δέρμα ή καστόρι και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας. Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Πού θα βρείτε τα κατάλληλα υλικά

Ακόμα και η προσθήκη ενός κουμπιού, μιας στάμπας, μια ζωγραφιάς μπορεί να αλλάξει ριζικά τα ρούχα μας. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε από τα εύκολα ή απλώς να προμηθευτούμε τα υλικά που επιθυμούμε και να τα δώσουμε στη μοδίστρα μας, μια βόλτα από το κέντρο και συγκεκριμένα από την… οδό του υφάσματος και των ειδών ραπτικής, τη Ρόμβης, είναι απαραίτητη.

Εκεί θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για τις δημιουργικές μεταποιήσεις μας. Εναλλακτικά, υπάρχουν και τα παρακάτω sites:
www.etsy.com
www.ftiaxto.gr
www.kounias.gr
decomagia.gr
www.kangaroocraft.gr

365 ιδέες μεταποίησης

dress messΘυμάστε την ταινία Julie & Julia, στην οποία η Τζούλι Πάουελ (την υποδυόταν η Έιμι Άνταμς) είχε βάλει στόχο να φτιάξει όλες τις συνταγές μαγειρικής του βιβλίου της Τζούλια Τσάιλντ (Μέριλ Στριπ) μέσα σε ένα χρόνο, κάνοντας παράλληλα σχόλια για τις εμπειρίες της στην κουζίνα; Κάτι αντίστοιχο έκανε το 2010 και η Αμερικανίδα Μαρίζα Λιντς δημιουργώντας το μπλογκ New Dress a Day (www.newdressaday.com).

Η ίδια έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό της: δεν θα ψώνιζε κανένα ρούχο από κατάστημα για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά θα έπαιρνε second hand ρούχα από υπαίθριες αγορές και bazaar, θα τα μεταποιούσε και θα τα φορούσε. Το budget της; Ένα δολάριο τη μέρα!

Τα περισσότερα κομμάτια ήταν πολύ μεγαλύτερου μεγέθους, προορίζονταν για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας (κάποια έμοιαζαν με τα ρούχα της γιαγιάς) και επίσης ήταν εκτός μόδας. Το εγχείρημα πέτυχε και συνεχίζεται, ενώ η Μαρίζα πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο βιβλίο της (έχει το ίδιο όνομα με το μπλογκ). Οι ιδέες που μπορούμε να κλέψουμε είναι τουλάχιστον… 365!

 

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 45 (Άνοιξη 2013) του Go Hania

Tags from the story
, ,

Leave a Reply