Αργυρός | Δεν κάνει τον σπουδαίο, είναι.

Aκόμη μια εξαιρετική φωνή που πήρε το εισιτήριο για την ελληνική δισκογραφία, μέσα από reality… Γνωστός από τη συμμετοχή του στο Fame Story, άρχισε να κερδίζει τις καρδιές μας με το «Μάλλον κάτι ξέρω» κι έφτασε να μας κατακτήσει πραγματικά με το αγαπημένο “Ποτέ ξανά” του Γιώργου Θεοφάνους. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, είναι και νέο παιδί, και γενναίο, και κατά γενική ομολογία, πολλά υποσχόμενο! Από την άλλη, είναι τόσο εμφανίσιμος όσο φαίνεται και, οπωσδήποτε, το πιο hot όνομα του φετινού καλοκαιριού…

Είσαι από τις λίγες περιπτώσεις νέων καλλιτεχνών που έχουν αποκτήσει ουσιαστική μουσική παιδεία και από πολύ μικρή ηλικία. Σε βοήθησε η ενασχόληση από τόσο μικρός στο να καταλάβεις τι ήθελες να ακολουθήσεις;

Η αλήθεια είναι ότι από εκεί ξεκίνησε το καλλιτεχνικό μου ταξίδι. Από τα 5 μου χρόνια ξεκίνησα σιγά – σιγά με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, μετά συνέχισα με κιθάρα. Στην πορεία όμως άρχιζα να ανακαλύπτω τι με εκφράζει περισσότερο και με βάση την κλασσική μουσική έψαξα και άλλα είδη μουσικής. Αργότερα άρχισα να ξεχωρίζω και να εμπνέομαι από διάφορους καλλιτέχνες και δημιουργούς, οπότε τα πράγματα πλέον άρχισαν να παίρνουν την πορεία τους και να κατασταλάζω εν τέλει στο πρώτο μου δισκογραφικό βήμα.

Σε ενθάρρυναν οι γονείς στις μουσικές σπουδές και αργότερα στην επαγγελματική ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Οι γονείς μου είναι άνθρωποι που μας άφηναν από μικρούς και εμένα και τα αδέρφια μου, να κάνουμε αυτό που πραγματικά είχαμε μεράκι. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ εμπόδιο σε οτιδήποτε θελήσαμε να κάνουμε. Στην περίπτωση τη δική μου, όταν συνειδητοποίησαν ότι όλη μου η καθημερινότητα περιστρέφονταν γύρω απ’ την μουσική κατάλαβαν ότι αυτό είναι που με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Βέβαια με συμβούλεψαν να εντρυφήσω στη μουσική, να ξεκινήσω μουσικές σπουδές για να έχω σωστές βάσεις και αυτό έκανα. Στην πορεία αποδείχθηκε πως είχαν απόλυτο δίκιο και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

_KAP7398Σε ενοχλεί που οι περισσότεροι συνάδελφοί σου θεωρούν ότι αρκεί να έχεις μια καλή εμφάνιση και μια συμπαθητική φωνή;

Νομίζω πως μια μέτρια φωνή και μια καλή εμφάνιση δεν μπορεί να έχει διάρκεια στον χρόνο. Χρειάζεται να υπάρχει ταλέντο, όρεξη και υπομονή παράλληλα με την επιμονή σου να φτάσεις στον στόχο σου διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα. Δεν θα έλεγα ότι με ενοχλεί λοιπόν το τι μπορεί να πιστεύουν άλλοι καλλιτέχνες γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος και η ιστορία έχει αποδείξει πως δεν φτάνει μόνο αυτό για να χτιστεί μια καριέρα.

Στη δική σου την περίπτωση ποιο ήταν το στοιχείο που σε βοήθησε περισσότερο στην πορεία σου μέχρι τώρα;

Νομίζω ότι είχα πολλή υπομονή, δεν έκανα σπασμωδικές κινήσεις, ακολούθησα το ένστικτό μου και είχα τα μάτια μου και τα αυτιά μου ανοιχτά. Σίγουρα είμαι ακόμα στην αρχή, αλλά για αυτά τα λίγα που έχω καταφέρει να κάνω έως τώρα σημαντικά στοιχεία υπήρξαν – και συνεχίζουν να είναι – η δυνατή θέληση, η αγάπη αλλά και ο ρομαντισμός.

Το Fame Story τι αναμνήσεις σου άφησε;

Ήταν μια ωραία εμπειρία το Fame Story και το εννοώ. Γνώρισα 19 διαφορετικούς χαρακτήρες που ήταν οι συμπαίκτες μου αλλά και κάποιους πολύ αξιόλογους ανθρώπους απ’ τον χώρο της μουσικής. Αν δεν συμμετείχα, δεν θα είχα καταφέρει να γνωρίσω ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Έχω να θυμάμαι μόνο όμορφες στιγμές με πλάκες και αστεία μέσα στο σπίτι που θα μου μείνουν αξέχαστα.

Πώς μπορεί ένα παιδί στα 19 του να συνεργάζεται με ονόματα όπως η Βίσση, να ακούει διθυραμβικά σχόλια, να βλέπει τα κορίτσια να φωνάζουν το όνομά του και να μην καβαλήσει το καλάμι;

Νομίζω έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου, με αυτό που είσαι στην πραγματικότητα και που δύσκολα αλλάζει, αλλά και το αν στηρίζεσαι σε γερές βάσεις. Αν συνυπάρξουν αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να καβαλήσεις το καλάμι. Είναι στο χέρι του εκάστοτε ανθρώπου το να ξεφύγει ή όχι και να δει τα πράγματα με άλλο μάτι. Εγώ είχα δίπλα μου την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που με αγαπάνε που με έκριναν και με κρίνουν ακόμη και σήμερα πολύ αυστηρά. Άλλωστε εμείς οι τραγουδιστές είμαστε υπηρέτες του κόσμου και η έμπνευσή μας προέρχεται απ’ τον κόσμο, κάνουμε ένα ευλογημένο επάγγελμα που μέσα από νότες και λέξεις μπορούμε να επηρεάσουμε την ψυχολογία ενός ανθρώπου. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

_KAP7269Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου από το 2005 και μετά; Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά σου και τι στον τρόπο που βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα;

Δεν μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει κάτι στην ζωή μου, πράγματα που έκανα τότε κάνω και τώρα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι ρυθμοί της ζωής μου όσον αφορά το πρόγραμμά μου, τον ελεύθερο χρόνο μου κτλ αλλά μου αρέσει τόσο πολύ αυτό που κάνω που δεν υπάρχει λόγος καν για να σκεφτώ κάτι άλλο. Επίσης κάτι σημαντικό για μένα είναι ότι όσο μεγαλώνω αρχίζω να ευαισθητοποιούμαι όλο και περισσότερο με κοινωνικά θέματα κρατώντας όσο μπορώ τον ρομαντισμό ενός πιτσιρικά επαναστάτη.

Πόσο «παιδί γενναίο» πρέπει να είσαι για να επιβιώσεις στο δύσκολο χώρο της δισκογραφίας;

Εντάξει, δεν μπορώ να πω για μένα ειδικά, θα έλεγα όμως – και μπορείς να πεις ότι αντανακλάται και σε μένα – ότι είναι καλό όλοι μας να βγάζουμε από μέσα μας αυτό το «παιδί γενναίο» που κρύβουμε οποιοδήποτε επάγγελμα και αν κάνουμε. Γιατί σίγουρα υπάρχει μέσα μας το «παιδί γενναίο», αρκεί μόνο να μην είμαστε ευθυνόφοβοι και να συνειδητοποιούμε ότι για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας κατά βάση φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι.

Ποιο είναι το πιο γενναίο πράγμα που έχεις κάνει εσύ μέχρι τώρα στη ζωή σου;

Δεν μπορώ να κρίνω πιο είναι το πιο γενναίο πράγμα που έχω κάνει. Νομίζω σε απλά καθημερινά πράγματα μπορείς να αποδείξεις πόσο γενναίος είσαι, μέσω κάποιων αποφάσεων που λαμβάνεις στην ζωή σου για παράδειγμα.

Τι σε δυσκολεύει περισσότερο στη δουλειά σου;

Δεν υπάρχει κάτι δυσνόητο στην δουλειά μου, είναι όλα απλά και κατανοητά. Θα έλεγα ότι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα και τις καταστάσεις.

Ποιο είναι το πιο αγχωτικό κομμάτι της δουλειάς σου και ποιο το πιο ευχάριστο;

Το πιο αγχωτικό είναι η διαδικασία προετοιμασίας των εμφανίσεων, προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια και όλα να έχουν στηθεί σωστά. Το πιο ευχάριστο κομμάτι είναι η αποδοχή και η αγάπη που λαμβάνεις απ’ τον κόσμο. Είτε αυτό είναι ένα χειροκρότημα, είτε μια χειρονομία, είτε μια πράξη σεβασμού σε αυτό που κάνεις. Είναι πάντα ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και μια κατάσταση μέσα από την οποία σιγά – σιγά δημιουργείται μια σχέση αλληλοσεβασμού με το κοινό.

_KAP7258Πώς βιώνεις την οικονομική κρίση στη δουλειά και πώς στην καθημερινότητα σου;

Η οικονομική κρίση που λίγο – πολύ (ή μάλλον μόνο πολύ) έχει επηρεάσει όλους, ήταν αδύνατον να μην επηρεάσει ήδη από την αρχή τη νυχτερινή διασκέδαση που θεωρείται μάλιστα και είδος πολυτελείας. Όταν μια οικογένεια κοιτάει πώς θα τα βγάλει εις πέρας για να πληρώσει τα βασικά, δεν θα σκεφτεί πώς θα πάει στα μπουζούκια να δει ένα πρόγραμμα. Στο κομμάτι που με αφορά, δεν ήμουν, ξέρεις, από τους καλλιτέχνες με τις μεγάλες απολαβές, δεν είμαι από τους παλιούς. Ούτε μεγάλες απολαβές είχα, ούτε απαιτήσεις και υψηλά μεροκάματα οπότε δεν με έχει επηρεάσει. Το ίδιο και στην προσωπική μου ζωή, πάντα ζούσα με αυτά που είχα, οπότε μπόρεσα να προσαρμοστώ στην νέα τάξη πραγμάτων. Σαφώς και υπάρχει κόσμος που δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί, όμως πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η κρίση, αυτές οι καθημερινές δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχει επηρεάσει την ψυχολογία μας και έχει χαθεί το χαμόγελο απ’ τα χείλη. Θέλω να πιστεύω πως μπόρα είναι και θα περάσει.

Έχεις ακούσει παραδείγματα συναδέλφων σου με υψηλές αμοιβές «τα καλά χρόνια»;

Ε, ναι, εντάξει, έχω ακούσει διάφορα. Έχω ακούσει για πολύ υψηλές αμοιβές, κάποιος από αυτές τόσο υψηλές που πραγματικά δεν ξέρω αν έχουν βάση ή όχι. Προφανώς έχουν περάσει οι εποχές των υψηλών απαιτήσεων και των υπέρογκων αμοιβών και δεν νομίζω καν να ξαναγυρίσουμε σε αυτές.

Θεωρείς ότι τα πράγματα για σένα θα ήταν πιο εύκολα αν ξεκινούσες πριν 15 χρόνια;

Δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα αν είχα ξεκινήσει νωρίτερα, ίσως να ήταν πιο εύκολα. Είμαι όμως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθώ  να απολαμβάνω το σήμερα με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες, εγώ όμως απολαμβάνω το σήμερα, δεν το αφήνω να περάσει, περνάω καλά με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και είμαι ευτυχισμένος που κάνω την δουλειά που αγαπώ και με κάνει να αισθάνομαι δημιουργικός.

Ποιες είναι οι κυριότερες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας νεαρός καλλιτέχνης σήμερα;

Η μεγαλύτερη δυσκολία νομίζω είναι το ότι ζούμε σε μια εποχή γενικότερης απομυθοποίησης των πραγμάτων και σε μια χώρα με τεράστια προβλήματα. Αυτό εκ των πραγμάτων μπορεί να σε δυσκολέψει, μπορεί να σε κάνει να βρεις πιο δύσκολα τη δύναμη να παλέψεις για το όνειρό σου. Εκεί όμως είναι που πρέπει να έρχεται αυτό το «αγρίμι» που κρύβει ο καθένας μέσα του για να σου δώσει δύναμη να ξεκινήσεις χωρίς να σε επηρεάζει η οποιαδήποτε εποχή.

Ποιο είναι το πιο παράξενο ή ακραίο που έχει κάνει θαυμάστρια για σένα;

Έχει έρθει μια κοπέλα στο καμαρίνι και μου είπε ότι θέλει να αλλάξει το επίθετό της σε Αργυρού, και φυσικά την απέτρεψα να κάνει κάτι τέτοιο!

Τι δεν πρέπει να κάνει  μια κοπέλα για να σε γοητεύσει;

Δεν πρέπει να είναι αγενής! Αντίθετα πρέπει να έχει χιούμορ και περιποιημένα δάχτυλα!

Πώς περνάς μια ημέρα που θα έχεις ρεπό;

Όταν έχω ρεπό θα φροντίσω να ξυπνήσω νωρίς για να βρεθώ με τους φίλους μου, να κάνω τα απαραίτητα ραντεβού για την δουλειά μου, στούντιο κτλ. Όταν δουλεύω το βράδυ θα ξυπνήσω λίγο πιο αργά θα ξεκουραστώ και το βράδυ θα πάω στο μαγαζί. Τις ημέρες που δουλεύω φροντίζω το πρόγραμμά μου να είναι πιο χαλαρό. Πάντως σε καθημερινή βάση πηγαίνω γυμναστήριο. Αν έχω χρόνο και μπορώ να φύγω για λίγες ημέρες προτιμώ να πηγαίνω στην Λευκάδα απ’ όπου και κατάγομαι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μπορώ να κάνω και wakeboard. Τον χειμώνα πηγαίνω στο βουνό για snowboard.

Επικοινωνείς με τους θαυμαστές σου στο fb; Απαντάς στα μηνύματά τους;

Είχα τέσσερα προφίλ τα οποία τα έκλεισα και τα συγκέντρωσα όλα στο page Konstantinos Argiros. Έτσι μπορώ να τα διαχειρίζομαι καλύτερα. Εκεί απαντάω εγώ ο ίδιος στα μηνύματά τους, γι’ αυτό αν ρωτήσεις θα δεις ότι απαντάω μετά από μερικές ημέρες συνήθως και ίσως λίγο περίεργες ώρες! (γέλια). Κανονίζουμε ανά διαστήματα κάποιες συναντήσεις και μου αρέσει όλη αυτή η σχέση αλληλοσεβασμού. Το ίδιο ισχύει και για το twitter και το instagram αλλά και για το καμαρίνι μου που πάντα βλέπω όλον τον κόσμο.

_KAP6971Σε ποια περίπτωση θα έλεγες «Ποτέ ξανά»;

Σε μια περίπτωση σχέσης είτε ερωτικής είτε φιλικής που δεν υπήρχε ίχνος ειλικρίνειας.

Πως θα περάσεις το καλοκαίρι σου;

Το φετινό καλοκαίρι θα με βρει κυρίως δουλεύοντας! Είμαι ήδη από τον Μάρτιο στο Posidonio και θα συνεχίσουμε κανονικά. Θα κάνουμε μόνο μια μικρή διακοπή απ’ τις 4 Αυγούστου για λίγες ημέρες και θα ξεκινήσουμε ανανεωμένοι για την χειμερινή σεζόν στα τέλη του Αυγούστου. Στο μεσοδιάστημα αυτό θα ξεκουραστώ λίγες ημέρες στην Λευκάδα.

Ποιο ταξίδι σου θυμάσαι εντονότερα;

Στην Τσαγγαράδα στο Πήλιο πριν αρκετά χρόνια που κάναμε διακοπές με την οικογένεια και εγώ ως πιτσιρικάς μαζί με τα αδέρφια μου σκαρφαλώναμε στον ιστορικό πλάτανο που υπάρχει εκεί. Αυτό είναι το ταξίδι που θυμάμαι έντονα ακόμα και μετά από τόσα χρόνια!

Πώς ήταν να μεγαλώνεις με δυο αδέλφια στην ίδια ακριβώς ηλικία με σένα (Ο Κωνσταντίνος με τα 2 αδέρφια του είναι τα πρώτα τρίδυμα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα με εξωσωματική γονιμοποίηση)

Είχε και αυτό την μαγεία του! Αν και θα ήταν καλύτερα να σας το απαντήσουν οι γονείς μου! Σαν Κωνσταντίνος χαίρομαι που μεγάλωσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και χαίρομαι που είμαστε τόσο δεμένοι μεταξύ μας σαν μια γροθιά.

Εκτός από το τραγούδι πιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο

Η δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας την σωστή στιγμή και η πολυτέλεια του να μπορώ να ταξιδεύω όσο πιο  συχνά μπορώ.

Η αναγνωρισιμότητα αποτελεί εμπόδιο σε μια σχέση;

Δεν θα έλεγα ότι αποτελεί εμπόδιο, απλά οφείλεις να σκέφτεσαι την σύντροφο σου, για ένα σωρό λόγους, όπως το γιατί να έρθει σε δύσκολη θέση λόγω της αναγρωρισιμότητητας που υπάρχει απ’ το δικό μου επάγγελμα. Θέλω να πιστεύω ότι αν υπάρχει κατανόηση και αγάπη δεν υπάρχουν εμπόδια.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορείς να χάσεις την ψυχραιμία σου;

Μια προκλητική συμπεριφορά μπορεί να με φτάσει στα άκρα αλλά και όταν διαστρεβλώνεται το πασιφανές για να βολέψει κάποιους ανθρώπους.

Ποια είναι η συμβουλή έχεις ακολουθήσει και σου έχει βγει σε καλό

Όσο πιο ψηλά φτάσεις τόσο πιο χαμηλά να κοιτάζεις και τόσο πιο ταπεινός να είσαι.

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα από τα δύο, θα επέλεγες να έχεις την αποδοχή του κόσμου ή των συναδέλφων σου;

Ο βασικός κριτής είναι στην δουλειά μας είναι ο κόσμος. Αν ο κόσμος αγαπήσει κάτι ποτέ δεν κάνει λάθος. Απ’ την άλλη πάντα η γνώμη ενός συναδέλφου είναι αξιοσέβαστη και αξιοπρόσεχτη.

Ο νέος δίσκος του Κωνσταντίνου Αργυρού λέγεται «Παιδί Γενναίο» περιλαμβάνει δέκα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους ο οποίος υπογράφει και την παραγωγή. To cd κυκλοφορεί σε δισκοπωλεία και επιλεγμένα περίπτερα από την Cobalt music.

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του 2013 στο GO HANIA

Written By
More from Go Hania

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

Τα μυστικά για να διατηρήσετε το βάρος σας στις γιορτές.  Με εκτίμηση,...
Read More

Leave a Reply