Ηλεκτρικός δρόμος..φορτίζει τα αυτοκίνητα στη Σουηδία

Δημόσιος δρόμος που φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο κινούνται άνοιξε στα προάστια της Στοκχόλμη στη Σουηδία. Ο “ηλεκτρικός δρόμος” έχει μήκος 1,2 μίλια και κατασκευάστηκε από την eRoadArlanda. Η ενέργεια μεταφέρεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω μίας γραμμής που έχει εγκατασταθεί μέσα στο δρόμο
και τροφοδοτείται με ρεύμα. Η σύνδεση του δρόμου με τα αυτοκίνητα γίνεται αυτόματα μέσω ενός κινούμενου βραχίονα, ο οποίος τα φορτίζει όσο αυτά κινούνται στο μήκος του δρόμου. Η ποσότητα της ενέργειας που χρησιμοποιεί κάθε όχημα κατά την τροφοδότησή του καταγράφεται και εν συνεχεία χρεώνεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Η κυβέρνηση της Σουηδίας εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει τους δημόσιους δρόμους ηλεκτρικούς σε όλο το μήκος της χώρας, κάτι το οποίο θα κοστίσει περίπου €1.500.000 ανά μίλι. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά, τέτοιου τύπου υποδομές θα γίνονται όλο και πιο απαραίτητες παντού.

Written By
More from Go Hania

Η λεγεωνέλλωση είναι οξεία βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τα βακτηρίδια του γένους Legionellae.

  Η λεγεωνέλλωση είναι οξεία βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *