Ζωή χωρίς σεξ; Μάθε ποιες είναι οι επιπτώσεις

Relationship with passionate affection

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σεξ; Η σεξολόγος  Λόρα Σάνσεζ στο μπλογκ της στο οποίο δίνει συμβουλές για τη σεξουαλική ζωή λέει πως το κλειδί στην ευτυχία δεν είναι το λιγότερο ή το περισσότερο σεξ αλλά η σεξουαλική επιθυμία που υπάρχει στον καθένα.

Αν δεν υπάρχει επιθυμία μπορεί κάποιος να ζήσει μία ζωή χωρίς σεξ. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ειδικοί συμβουλεύουν την εξισορρόπηση της έλλειψης με μία διατροφή υγιεινή χωρίς λιπαρά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς καφέ και πολλή  άσκηση.

Γιατί όμως τόση πολλή φροντίδα; Μια ζωή χωρίς σεξ σημαίνει πως ο ανθρώπινος οργανισμός ζει χωρίς συναισθήματα…

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Το  σεξ είναι μια από τις καλύτερες καρδιαγγειακές  ασκήσεις που υπάρχουν  σύμφωνα με πολλές επιστημονικές  μελέτες.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Μασαχουσέτη ισχυρίστηκαν ότι το σεξ παράγει ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), ένα από τα αντισώματα που μας προστατεύει από μολύνσεις και κρυολογήματα. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο: Όσοι κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα έχουν αυξημένα τα επίπεδα των συγκεκριμένων αντισωμάτων κατά 30% .

Γίνεσαι πιο οξύθυμος

Αν οι ορμόνες που εμπλέκονται στη σεξουαλική συμπεριφορά αδρανούν, αδυνατούν να διαχωρίσουν ορισμένες ουσίες που επηρεάζουν άμεσα τη ψυχολογική διάθεση. Αλλά το να έχετε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς επιθυμία ή «από την υποχρέωση» μπορεί να προκαλέσει τόσο κακή διάθεση, όπως ο μη επαρκής  ύπνος. Για το λόγο αυτό, το κλειδί είναι ότι εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε να κάνετε σεξ το ίδιο.

Μειώνει τη συγκέντρωση

Η λήψη αποφάσεων και η χωρητικότητα της μνήμης σχετίζονται με τη συχνότητα των σεξουαλικών σας επαφών. Το σεξ απελευθερώνει ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που βελτιώνει την προσοχή και τον έλεγχο των παρορμήσεων.

Αυξάνει το στρες

Το συχνό σεξ μειώνει την αρτηριακή πίεση και, συνεπώς μειώνει τα επίπεδα του άγχους. Η αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα καθιστά απαραίτητη την  καρδιαγγειακή άσκηση όπως τρέξιμο, χορό και ποδήλατο. Δηλαδή:  λιγότερο σεξ, περισσότερα  σπορ.

Μειώνει την αυτοεκτίμησή σας

Η η έλλειψη των σχέσεων καθιστά σας αυτοεκτίμηση είναι χαμηλή και αυτό μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει την σχέση του ζευγαριού αλλά και τις σχέσεις σας με τους γύρω σας στο κοινωνικό σας περιβάλλον.

Το σεξ δεν είναι ένα φάρμακο για μια ψυχική ασθένεια, αλλά λειτουργεί υποστηρικτικά  κατά της κατάθλιψης και του άγχους. Εφόσον μειώνει το στρες, μειώνει και τα επίπεδα κορτιζόλης, μια ορμόνη που αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και καταστέλλει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Πηγή: koolnews.gr

Written By
More from GOHANIAMAG

Οι πιο ακριβές μπίρες που παρασκευάζονται σήμερα

Η λογική λέει ότι ο ζύθος αποτελεί ένα από τα ποτά του...
Read More

Leave a Reply