Ελέγξτε το κινητό σας με ένα tattoo

Επιστήμονες του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) σε συνεργασία με την Microsoft δημιούργησαν το DuoSkin, ένα προσωρινό μεταλλικό smart tattoo που επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται δεδομένα και να ελέγχει το smartphone ή άλλες συσκευές του απλά ακουμπώντας το δέρμα του.

Όπως διαβάσαμε στο globalist.gr το DuoSkin προσφέρει τρεις τύπους διασύνδεσης: αισθητήρα αφής, προβολή και ασύρματη επικοινωνία. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε φύλλο χρυσού στην κατασκευή του είναι ότι το μέταλλο είναι καλός αγωγός, κι έτσι επιτρέπει στο smart tattoo να αλλάζει χρώμα ανάλογα με την θερμοκρασία του σώματος. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης LEDs για φωτεινό εφέ.

DuoSkinΗ Cindy Hsin-Liu Kao, φοιτήτρια διδακτορικού στο ΜΙΤ, εξηγεί πώς το project ανταποκρίνεται στη “νέα κουλτούρα” των tattoos, της λειτουργικότητας και της μόδας. “Μπορείς πλέον με μεγάλη ευκολία να αλλάξεις και να επεξεργαστείς την εμφάνισή σου όποτε θέλεις, και το DuoSkin ανεβάζει την όλη διαδικασία σε άλλο επίπεδο. Το “δημοφιλές, προσωρινό, μεταλλικό tattoo που μοιάζει με κόσμημα” συνδυάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα.”

“Το DuoSkin επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα κινητά τους, να προβάλλουν και να αποθηκεύουν πληροφορίες στο δέρμα τους ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έκφραση προσωπικού στυλ. Η ελπίδα μας είναι να δούμε τo DuoSkin σε tattoo studios” προσθέτει η Kao, “καθώς δεν είναι μόνο προσιτό αλλά και cool”.

Written By
More from GOHANIAMAG

Αυτό είναι το νέο Κτήμα Κανατάκη | Photos

Μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, ήρθε και το επόμενο επιχειρηματικό βήμα...
Read More

Leave a Reply