Εκδηλώσεις «Στο φως του φεγγαριού» στα Χανιά, Πανσέληνος 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, σας προσκαλεί σε  τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις σε τρεις μοναδικούς χώρους:
1.    Στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας συναντιούνται την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, από τις 21:00 έως τις 00:00, οι Γιώργης Ξυλούρης  (Ψαρογιώργης) (λαούτο-τραγούδι), Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), για να Ταξιδέψουμε με τα Φτερά της μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00.Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.
2.    Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου (αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων) θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Ζωγραφικής «Τα χρώματα του φεγγαριού»  της εικαστικού Άννας Γιουμπάκη – Ξηρουχάκη, από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου 2016. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 08:00-15:00 εκτός Δευτέρας, ενώ στις 18 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
3.    Στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με 85 μουσικούς και καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Γιώργο Βράνο, θα ερμηνεύσει έργα των Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Ρίχαρντ Βάγκνερ, Ζώρζ Μπιζέ και άλλα κορυφαίων κλασικών, από τις 21:30 έως 00:00. Στη μουσική βραδιά θα συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος για το κοινό θα είναι ανοιχτός από τις 20:30.
Η μουσική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισσάμου-Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Νεολαία Κισάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρόκκας.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων www.chaniamuseum.culture.gr ή την σελίδα του στο Facebook @archaeologicalmuseumofchania

Written By
More from GOHANIAMAG

Ανδρομάχη Καλογήρου: Τα Χανιά τα θεωρώ την πόλη μου

Από πού είναι η καταγωγή σου; Χαλκιδέα, γέννημα θρέμμα. Όταν έμαθες ότι...
Read More

Leave a Reply