Αν υπάρχει ένα Χανιώτικο νέο πρόσωπο που βρέθηκε στην καρδιά της Τηλεοπτικής Σειράς – Φαινόμενο της Χρονιάς είναι σίγουρα η Δανάη Λουκάκη.

Απολαμβάνοντας τα δυο αντίθετα άκρα του ίδιου της του χαρακτήρα: του σοβαρού δραματικού στην τηλεοπτική σειρά ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ και του έξω καρδιά εκφραστικού παιδιού στο Your Face Sounds Familiar δεν επιβεβαιώνει κανέναν κανόνα.

Κυριαρχεί σα μια εξαίρεση που αναζητά την επαφή με την πόλη της τα Χανιά κι επικεντρώνεται στην τύχη που ήλθε στα πόδια της τώρα!

Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, μια Κρητικοπούλα με τα όλα της… θα τη βρεις!

Δίκαια μετά από την Σχολή Σκηνοθεσίας στο Λονδίνο, την Αγγλική Φιλολογία και το Θέατρο Τέχνης του Κουν.

Οι δύο πατρίδες της, τα Χανιά και το Αμάρι Ρεθύμνου, εκτιμά η ίδια, ότι έχουν πλάσει τη μείξη του κλασσικού γυναικείου προσώπου, που φιγουράρει στις τηλεοπτικές οθόνες μας στις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Και η απόλυτη ανατροπή με τον κορωνοϊό τα έχει βάλει όλα σε καινούργια ιεραρχία!

Για αυτό, όποτε έρχεται Χανιά για να δει τους γονείς της στις Πλακούρες, το πρώτο πράγμα που κάνει πάντα είναι να πάει να φάει το πρωινό που της φτιάχνει η γιαγιά της έξω στον κήπο.

υπογράφει ο Παντελής Σπυριδάκης

 

– Ως ηθοποιός και μάλιστα Χανιώτισσα, που έχει την τύχη να βρίσκεται στη φετινή ”Παραγωγή της Χρονιάς”: τις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, αισθάνεσαι τυχερή; Βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου;

– Πάρα πολύ. Επειδή, όμως, δε βγαίνω πάρα πολύ λόγω έλλειψης χρόνου, οι ενδείξεις που έχω είναι πολύ απλές, καθημερινές.

Το μόνο που καταλαβαίνω ότι αλλάζει είναι η καθημερινότητά μου, εννοώντας ότι το πρωί που θα ξυπνήσω και θα μπω στο μετρό να πάω για το γύρισμα, μου μιλάει πάρα πολύς κόσμος. Έχω πετύχει μια κοπέλα στο μετρό να βάζει το επεισόδιο από τις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ και να το παρακολουθεί και, όπως ήμουν από πίσω της, τη χτύπησα ελαφριά στον ώμο και τρελάθηκε.

– Kαι η συγκυρία του κορωνοϊού; Πόσο επηρέασε τη δουλειά σας;

– Επί της ουσίας άλλαξε πολύ σημαντικά τα πράγματα. Άλλαξαν οι συνθήκες προετοιμασίας. Τροποποιήθηκαν οι σκηνές με αγκαλιές, αγγίγματα ή φιλιά. Μεταβλήθηκαν οι σκηνές που περιελάμβαναν εγγύτητα. Όμως τα γυρίσματα πλέον γίνονται με τους ίδιους ρυθμούς και έχει παραμείνει ίδιος ακόμα και ο αριθμός των επεισοδίων που γυρίζονται.

– Πώς προέκυψε η πρώτη πρώτη κουβέντα για τις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ;

– Καταρχάς δεν είναι αυτή η πρώτη μου δουλειά. Tο ’16 – ’17, με το που τελείωσα την Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κουν, με είχαν πάρει στον Αστέρα Ραχούλας.

Γνωρίζοντάς με από εκεί με κάλεσαν την άνοιξη και μου μίλησαν για ένα σήριαλ εποχής. Με το που άκουσα εγώ σήριαλ εποχής λέω εδώ είμαστε. Ως μικρότερη, από το Δημοτικό έχω, πετύχει μεγάλες δουλειές όπως ήταν η Πρόβα Νυφικού στον ΑΝΤ1. Και αυτό το πράγμα είχε σταματήσει να συμβαίνει. Με τελευταία παραγωγή ΤΟ ΝΗΣΙ.

Οπότε κανονίσαμε ένα ραντεβού με τον σκηνοθέτη από τις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, τον υπέροχο Λευτέρη Χαρίτο. Μετά από κάποιο καιρό μού τηλεφωνούν και μου λένε ότι σε θέλουμε.

Εγώ δεν ήξερα τίποτα για το σήριαλ, επειδή υπήρχε απόλυτη μυστικότητα. Ήξερα μόνο ότι είναι τρεις αδερφές στο Θεσσαλικό Κάμπο τέλη του ’50. Δεν ήξερα την υπόθεση. Οπότε πάω να μιλήσω με τον παραγωγό και μου λέει ότι σε θέλουμε για το ρόλο της Παγώνας Τόλια. Και λέω ωραία, αλλά ποια είναι η Παγώνα Τόλια;

Βέβαια δεν είχα φανταστεί ποτέ τις διαστάσεις που θα έπαιρνε αυτή η δουλειά.

– Πότε το κατάλαβες για πρώτη φορά;

– Μπορεί να μην το έχω καταλάβει ακόμα. Περιμένω να έλθω στην Κρήτη για να το δω. Εδώ δεν έχω αίσθηση. Επειδή έρχομαι στους γονείς μου Πάσχα και καλοκαίρι. Χειμώνα δεν κατεβαίνω στα Χανιά.

– Αν προσθέσει κανείς και τη συγκυρία του Your Face Sounds Familiar, τότε αλλάζει όλο το σκηνικό.

– Οι άνθρωποι του ΑΝΤ1, κάθε φορά που με συναντούσαν, συνειδητοποιούσαν ότι είμαι πιο allegra από το ρόλο του σήριαλ. Και κάποια στιγμή με είχαν καλέσει στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά όπου,  από τη χαρά μου, δεν έβαλα γλώσσα μέσα μου. Παράλληλα με κάλεσαν και σε ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του Still Standing με την Μαρία Μπεκατώρου. Γελάσαμε τόσο πολύ με την Μαρία. Αλλά το είδανε αυτοί που κάνουν την παραγωγή του Your Face Sounds Familiar και σου λέει αυτή μπορεί και να μας κάνει κιόλας. Στο πρώτο ραντεβού ήμουν ιδιαιτέρως αρνητική, μπορώ να πω. Δεν ήθελα επειδή έχουμε τις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, που έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, να το παρανοήσει ο κόσμος.

Ωστόσο, εγώ μετά συνειδητοποίησα ότι εγώ έτσι είμαι: είμαι και πολύ allegra, είμαι και πολύ σοβαρή. Για εμένα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δουν οι θεατές ότι δεν είμαι ένα μόνο πράγμα.

–  Όλη αυτή η κατάσταση με την καραντίνα, τον κορωνοϊό, και τα μέτρα ασφαλείας, εκτιμάς ότι μπορεί να βγάλει και κάτι θετικό;

– Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχει επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα. Οι επαγγελματικές απώλειες είναι πολύ μεγάλες και κατ’ επέκταση και οι οικονομικές απώλειες. Θα πρέπει η κυβέρνηση να το διαχειριστεί με πολύ μεγάλη προσοχή, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη χωρητικότητα των θεάτρων. Ίσως, όλο αυτό το διάστημα που κλειστήκαμε μέσα, ειδικά όσοι έκαναν ενδοσκόπηση και απολογισμό, να μπορέσει να μας βγει σε καλό.

– Η σχέση με την Κρήτη πόσο βαθιά και έντονη είναι;

– Στα Χανιά έχω μεγαλώσει. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Πήγα τέλος Δημοτικού, Γυμνάσιο και Λύκειο στα Χανιά, συγκεκριμένα στα Κουνουπιδιανά. Έχω τελειώσει το 7ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων.

– Οι γονείς είναι ακόμα στα Χανιά;

– Οι γονείς μου, φυσικά. Ζούνε στις Πλακούρες.

– Τώρα, μετά από όλες αυτές τις ευχάριστες αλλαγές, τι λένε;

– Οι γονείς μου είναι πολύ θετικοί. Νομίζω καμαρώνουνε για αυτή μου την επιλογή.

Επειδή έχω ενηλικιωθεί λίγο πριν την κρίση, οι γονείς μου φυσικά ανησυχούσαν. Και οι άνθρωποι χαίρονταν και με τον Αστέρα Ραχούλας, αλλά μετά τα πράγματα έπεσαν με τα πολλά ριάλιτι. Κι έκανα πάρα πολύ θέατρο, αλλά το θέατρο δεν έχει οικονομικές απολαβές, οπότε επικουρικά έκανα κι άλλα πράγματα. Πάντα θέλανε να είμαι εγώ καλά. Και να υπάρχει μια σχετική επαγγελματική αποκατάσταση και να μην έχω θέμα. Τώρα είναι στην φάση που μπορούν λίγο να χαλαρώσουν και να χαρούν με τη χαρά του παιδιού τους.

– Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις έλθεις στα Χανιά;

– Πηγαίνω και τρώω πρωινό στη γιαγιά μου στις Πλακούρες.

– Τι πρωινό σου φτιάχνει;

– Γάλα με φρυγανιές και μέλι αλλά καθόμαστε στον κήπο μας, που είναι πάρα πολύ ωραίος.

Εμείς παλιά ζούσαμε Αθήνα, κι οι γονείς μου, ως δημόσιοι υπάλληλοι, θέλοντας να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά τους, έφυγαν από τα Πατήσια και κατεβήκαμε στα Χανιά.

Ο πατέρας μου είναι από το Ρέθυμνο. Κατάγομαι από το Αμάρι και από το Μυλοπόταμο.

– Αγαπημένο κρητικό φαγητό;

– Χοχλιοί, το κολοκυθομπούρεκο που φτιάχνει η γιαγιά μου χωρίς φύλλο, στάκα, και οπωσδήποτε σπανακοκαλίτσουνα και μυζηθροκαλίτσουνα.

– Η σχέση με τα Social Media: Facebook, Instagram, Twitter ποια είναι;

– Από όλα έχω. Μόνο Twitter δεν έχω, αλλά θέλω να φτιάξω. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί βέβαια. Αλλά έχω από το 2007 Facebook και από το 2012 Instagram. Με το Instagram ασχολούμαι τώρα πιο πολύ. Ασχολούμαι στο βαθμό που προλαβαίνω και στο βαθμό που δε γίνεται η ζωή μου ριάλιτι.

– Όταν έρχεσαι στα Χανιά ποια είναι η αγαπημένη σου γωνιά, πού πηγαίνεις και αισθάνεσαι ότι ξαναγεννιέσαι;

– Τα στενά του Λιμανιού, πίσω από το Φιρκά. Ανακάλυψα, τώρα το καλοκαίρι, ένα μέρος πάνω στα Τείχη, πίσω από το Ξενία, που δεν το ήξερα. Έχεις και όλο το λιμάνι από κάτω. Εκεί νομίζω ότι είναι υπέροχα. Μου λείπουν η Κρήτη και τα Χανιά πάρα πολύ. Το αγαπώ το μέρος και μου λείπει η συχνότερη σύνδεση που είχα με την πόλη μου, αλλά είναι για χάρη της δουλειάς.

– Πώς περιμένεις να είναι το αύριο;

– Εύχομαι να έχει πολύ καλές συνεργασίες. Αυτό μετράει τελικά. Οι καλοί και οι σωστοί επαγγελματίες, τους οποίους θα συναντήσω.

– Σε τι θα έλεγες όχι;

– Στα ίδια που θα έλεγα όχι και πριν συμβούν όλα αυτά τα ωραία: σε προτάσεις οι οποίες ευτελίζουν τη δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας, σε δουλειές με πολύ λίγα λεφτά.

 

Ευχαριστούμε για το ειλικρινές ενδιαφέρον την κ. Ελένη Βουλγαρίδου Press Office Specialist | Antenna TV

 

Tags from the story
, ,
Written By
More from Go Hania

Προτασεις Φαγητου

Νεσάκι Καλαμάκι Μακαρόνια τηγανητά Χρησιμοποιούμε τα ήδη βρασμένα μακαρόνια που έχουμε ή...
Read More

Leave a Reply